Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sudan Archives – “Confessions”

Vaak zien we de viool uitsluitend als een element binnen een groot geheel. Denk aan een violist in een strijkkwartet, in een orkest of popproductie, omringd door veel andere medemuzikanten. Toch laat Sudan Archives zien dat het niet per se zo moet. Op haar vorige twee ep’s liet muzikante Brittney Parks namelijk horen dat je ook als solo-artiest volledige nummers kan opbouwen met het instrument. Ze bracht de viool in de context van genres als elektronica, r&b, hiphop en Afrikaanse traditionele muziek. Altijd stevig geworteld in die invloeden, maar ook bijzonder eigenzinnig en creatief. De artieste is van meet af aan al iemand geweest om in de gaten te houden. Binnenkort verschijnt haar nieuw album, maar releasedatum of meer informatie zijn er nog niet. De eerste single belooft echter al veel goeds.

Ondanks dat “Confessions” aangenaam en toegankelijk klinkt, laat Sudan Archives weten dat het nummer over een crisis van het bewustzijn gaat. De elektronische beats die ze maakt klinken luchtig en vol percussie, terwijl we daarrond frisse en heldere vioolstreken horen. Ze vormen een contrast met de ernstige teksten. ‘There is a place that I call home, but it’s not where I am welcome’, zingt ze met haar zachte maar indringende stem. Sudan Archives klonk altijd al aanstekelijk, maar op deze nieuwe single is haar geluid toegankelijker en opener dan ooit.

Sudan Archives staat op 10 november in de AB Club.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 1): Stralend van start

Al voor de negende keer trekken fans van alternatieve muziek naar de Beekse Bergen, waar het festival Best Kept Secret al lang…
AlbumsRecensies

Sudan Archives - Natural Brown Prom Queen (★★★★): Wereld(en) van verschil

Zangeres, violiste, songwriter en kneedster van eigenzinnige beats en ritmes: noem de Amerikaanse Brittney Denise Parks, oftewel Sudan Archives gerust een totaalartieste….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sudan Archives - "Selfish Soul"

Britney Parks, meer bekend als Sudan Archives, is 25 jaar oud en gaat al van bij het begin van haar carrière de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.