Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Free Nationals feat. Chronixx – “Eternal Light”

The Free Nationals kennen we ondertussen al een tijdje als de vaste band achter hiphopfenomeen Anderson .Paak en af en toe verblijden ze ons ook met eigen nummers. Er werd gewerkt aan een eerste album waarvan we de afgelopen maanden al drie nummers te horen kregen. Aangezien ze zich vooral met het instrumentale bezig houden, schakelen ze voor de zang de hulp in van heel wat ronkende namen in de scene. Zo hoorden we op eerder uitgebrachte nummers onder andere Unknown Mortal Orchestra, Mac Miller, JID, Kali Uchis en Daniel Caesar. Ook voor “Eternal Light” deden ze weer beroep op een grote naam: Chronixx. De Jamaicaan behoort tot één van de succesvolste reggae-artiesten van de afgelopen tien jaar en begeesterd over de hele wereld de mensen met zijn roots doorspekte reggae.

The Free Nationals en Chronixx halen het beste van zichzelf boven op het geweldige “Eternal Night”. Het nummer bevat heel wat groove dankzij de sublieme baslijn van Kelsey Gonzalez en ook drummer Callum Connor kan ons met zijn ritme helemaal betoveren. Reken daar dan nog eens de soulvolle stem van Chronixx bij en je weet dat het op “Eternal Light” helemaal goed zit. Wat The Free Nationals verder nog zo speciaal maakt, is dat je in elke noot die ze spelen, de passie en het gevoel voor muziek onlosmakelijk te horen is. De vibey gitaar op het einde is de kers op een overheerlijke taart en doet ons verlangen naar nog een extra stukje. The Free Nationals kunnen het ook zonder Anderson .Paak en zijn goed op weg om misschien wel de nieuwe The Roots te worden.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 oktober 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief