Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx – “Safe N Sound”

Reggae is na al die jaren nog steeds een zeer geliefkoosd genre en dat heeft dit onder meer aan Chronixx te danken. Met zijn hedendaagse interpretatie van reggae werd hij al snel de spilfiguur van een nieuwe generatie artiesten uit Jamaica die steeds ambitieuzer en baanbrekender te werk gaan. Met zijn debuutplaat Chronology werd hij vier jaar geleden zelfs genomineerd voor een Grammy Award. Ondertussen werkte Chronixx ook al samen met kleppers als Joey Bada$$, The Free Nationals en Little Simz waardoor hij ook buiten de reggaekringen een naam heeft kunnen opbouwen. Zijn nieuwe album Dela Splash loopt door corona een kleine vertraging op, maar met “Safe N Sound” krijgen we er toch een voorbode van te horen.

Op zijn voorgaande singles werd al duidelijk dat Chronixx de roots reggae even achter zich heeft gelaten en resoluut koos voor dancehall. Ook “Safe N Sound” volgt deze evolutie en dat levert een zeer swingend en muzikaal luchtig nummer op. Naar onze smaak is “Safe N Sound” zelfs iets te schoon gemixt waardoor toch wel wat authenticiteit en charme verloren is gegaan. Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de sterke tekst, waarin Chronixx het heeft over de oorlog tegen de drugs in zijn thuisland Jamaica en hoe jongeren zich hiervan kunnen distantiëren. Zijn rol als volksmenner doet Chronixx weer alle eer aan door het maatschappelijke debat niet te schuwen op “Safe N Sound”.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

1319 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx - "COOL AS THE BREEZE / FRIDAY"

Chronixx is niet meer weg te denken uit de nieuwe reggae generatie. Sinds Dread & Terrible in 2014 brengt de Jamaicaanse artiest albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx feat. Kabaka Pyramid - "Same Prayer"

Here comes trouble! Chronixx, een van de grootste sterren in de reggaewereld, brengt later dit jaar eindelijk zijn nieuwe plaat uit. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx - "Dela Move"

Chronixx is momenteel een van de grootste reggae-artiesten op deze wereld. De Jamaicaan verkoopt over de hele wereld grote zalen uit en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.