banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Koffee – “West Indies”

Ze was amper zeventien toen Koffee doorbrak en gebombardeerd werd tot een van de grootste reggaebeloftes van het het decennium. Grootheden als Protoje en Chronixx waren niet alleen fan van het ruwe talent, maar namen haar ook onder hun vleugels en sleepten het ruwe diamantje tot een fonkelende steen waar de hele wereld van begon te houden. Het nummer “Toast” bestormde in 2019 onverwachts de hitlijsten en werd in de UK een kleine radiohit. In het daaropvolgende jaar mocht Koffee zelfs een Grammy in ontvangst nemen voor de ep Rapture, en dat als eerste vrouw ooit in de categorie ‘Best Reggae Album’. De lockdown kwam voor jonge Jamaicaanse dan ook niet ongelegen om even tot adem te kunnen komen en werk te maken van een eerste album. Verwacht wordt haar debuutplaat pas in 2022, maar met “West Indies” licht ze al een tipje van de sluier.

Koffee brengt met “West Indies” een ode aan de Caraïben, en dat op een manier waarop enkel zij dat kan. Het is een nummer dat bulkt van levensvreugde en vrolijkheid en tovert al gauw een glimlach op je gezicht. Het zorgeloze en de spontaniteit van de reggaemuziek vinden we op “West Indies” terug, maar Koffee zoekt het breder dan dat. We horen elementen van dancehall, maar ook genres als hiphop en r&b, die Koffee en haar producersteam op een leuke wijze kon doen fusioneren tot een uniek en dansbaar ensemble. Haar allersterkste kant blijft uiteraard haar stem en ontwapenende zangstijl die op “West Indies” weer weet te schitteren en betoveren. Een sterke terugkeer van Koffee na een lange radiostilte!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx - "Safe N Sound"

Reggae is na al die jaren nog steeds een zeer geliefkoosd genre en dat heeft dit onder meer aan Chronixx te danken….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rupelsoldaten - "Oog Om Oog"

Belgische reggae, het is een zeldzaam gegeven. Er zijn maar een klein aantal bands en artiesten die het genre aandurven en degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx - "COOL AS THE BREEZE / FRIDAY"

Chronixx is niet meer weg te denken uit de nieuwe reggae generatie. Sinds Dread & Terrible in 2014 brengt de Jamaicaanse artiest albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.