Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx – “COOL AS THE BREEZE / FRIDAY”

Chronixx is niet meer weg te denken uit de nieuwe reggae generatie. Sinds Dread & Terrible in 2014 brengt de Jamaicaanse artiest albums en singles uit die zeker hun plaats verdienen tussen de grote artiesten. Samenwerkingen met grote artiesten zoals Alborosie of Protoje bewijzen nog maar eens dat hij daar helemaal op zijn plaats zit.

“COOL AS THE BREEZE / FRIDAY” kan je wel niet vergelijken met singles zoals “Here Comes Trouble” of “Who Knows” met Protoje. Het nummer begint veelbelovend met een zomers instrument en wat coole effecten. Maar als Chronixx zijn tekst begint, stelt het toch wel wat teleur. De beat is zeer repetitief en past niet echt bij de stijl van Chronixx. Het refrein is dan wel zeer interessant; een zachte beat met de hoge zangstem van Chronixx passen wel zeer goed bij elkaar. Toch missen we de typische reggae elementen dat Chronixx zo uniek maakt, het neigt te veel naar reggaeton.

Je ziet wel dat Chronixx eens iets nieuws wou proberen, maar helemaal werkt het niet. Het is zeker geen slecht nummer, maar op sommige momenten past het gehele plaatje niet samen. Deze keer is de som van de gehelen niet beter dan de delen apart. Bepaalde, hiphop invloeden dringen iets te veel door, waardoor het een mix wordt van te veel genres. Volgende keer beter!

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

95 posts

About author
De liefde voor muziek is oneindig.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx - "Safe N Sound"

Reggae is na al die jaren nog steeds een zeer geliefkoosd genre en dat heeft dit onder meer aan Chronixx te danken….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rupelsoldaten - "Oog Om Oog"

Belgische reggae, het is een zeldzaam gegeven. Er zijn maar een klein aantal bands en artiesten die het genre aandurven en degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx feat. Kabaka Pyramid - "Same Prayer"

Here comes trouble! Chronixx, een van de grootste sterren in de reggaewereld, brengt later dit jaar eindelijk zijn nieuwe plaat uit. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.