LiveRecensies

The Guru Guru @ Kapriolen (Olen): Muzikale gekte

Als The Guru Guru op het podium stapt, maak je je maar beter klaar voor tien ton vuurwerk dat op je wordt afgevuurd. Ook op Kapriolen, een alternatief rockfestival in Olen, speelde de band de sterren van de hemel. Dat vocalist en Duracellkonijn Tom Adriaenssens weer een heel pakje druivensuiker naar binnen speelde voor de show, was ook duidelijk.

The Guru Guru is een vijfkoppige groep noiserockgeweld uit Hasselt. In 2017 debuteerden ze met het album PCHEW. Het vijftal bracht afgelopen maand de eerste twee singles voor het komende album Point Fingers uit. Het atypische en rustige “And I’m Singing Aren’t I” voelt als de stilte voor de storm, want de tweede single “Chramer” klinkt al even opgefokt en ruig als de hele PCHEW-gekte.

The Guru Guru Kapriolen

Hoe The Guru Guru door je koptelefoon klinkt, is niets vergeleken met hun liveperformance. Live klinkt het nog sterker, nog intenser en nog krankzinniger. De energie waarmee deze mannen op het podium stonden, sleurde het publiek mee en zorgde geen enkele seconde voor verveling. Tom Adriaenssens is allesbehalve je doorsnee frontman. Tijdens “The Backdoor” leek het alsof hij de hoofdrol in ‘The Shining’ is misgelopen, want zijn gezichtsexpressie leek op die van een doorgeslagen Jack Nicholson.

Op het einde van “Chramer” ging alles kapot en werd het een grote, maar bevredigende chaos geleid door razendsnelle drumgrooves. Headbangen was niet aan te raden. Ook gitaargeweld ontbrak niet. Beide gitaristen vulden elkaar perfect aan met complexe en dynamische gitaarriffs. Naast de nieuwe singles en oude klassiekers teasde The Guru Guru het publiek met nog niet uitgebrachte nummers die op Point Fingers zullen verschijnen.

Deze show was echter niet enkel een try-out voor de nieuwe nummers, maar ook voor The Guru Guru’s nieuwe bassist. Brent Mijnendonckx is de opvolger van ex-bassist Moreno Claes. We zijn Moreno zeer dankbaar om de krachtige basriffs die hij schreef, maar ook Brent kon er wat van. Tijdens “We Had Been Drinkin’ Bad Stuff” merkte je hoe hij er perfect in slaagde om de overstuurde bassound zich eigen te maken.

Tijdens het laatste nummer “Lissabon” sprong Tom onverwachts van het podium af en liep hij weg. Die zagen we niet meer terug. De andere muzikanten bleven nog even verder rammen en eindigden met een knal. The Guru Guru stelt nooit teleur.

Op 2 november speelt The Guru Guru in Den Trap in Kortrijk. Op 3 maart stelt de band het nieuwe Point Fingers voor in De Centrale T in Gent en op 9 maart is Het Depot in Leuven aan de beurt.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Guru Guru - "Saint-Tropez"

Het Limburgse The Guru Guru bouwde sinds 2012 al aan een aardige CV met twee albums, P C H E W en…
InstagramLiveRecensies

Brutus @ Ancienne Belgique (AB): Zestien rake vuistslagen

Als we het hebben over Belgen met naam en faam in het buitenland, dan kijken we al snel naar artiesten als Stromae,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.