banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Guru Guru – “Chramer”

The Guru Guru is een band wiens klank niet beter omschreven kan worden dan met de term ‘psychedelische punk’. Het vijftal kwam twee jaar geleden met debuutplaat P C H E W op de proppen en dat bezorgde hen heel wat festivalboekingen. Intussen is het bijna tijd voor langspeler nummer twee. Nog geen midweek geleden bracht de band het opvallend rustige “And I’m Singing Aren’t I” uit en om die vredevolle sfeer te compenseren, krijgen we nu al een nieuw nummer te verwerken. Het gaat er weer harder aan toe en stoomt ons volledig klaar voor Point Fingers, dat uitkomt op 31 januari.

“Chramer” klinkt opnieuw zoals we het kunnen verwachten van The Guru Guru, en zo geschift en lawaaierig hebben we het graag. Het enerverend, metal-aandoend openingsriffje alleen al lokte een goedkeurende knik uit; wisten wij veel dat het enkel nog beter zou worden. De jongens halen weer invloeden uit hoeken naar keuze en gooien die ridicuul hard in de blender om als een gek die mixknop ingedrukt te houden tot het einde van de song. Kortom, “Chramer” is een sneer aan alle ‘less is more’ dwepers.

Op 5 oktober staat The Guru Guru op het Play Festival in de Muziekodroom in Hasselt. Op 2 november doet de band Den Trap aan in Kortrijk. Op 3 maart staan ze dan met hun kersverse album in De Centrale T in Gent en op 9 maart stellen ze Point Fingers voor in Het Depot in Leuven.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Slow Crush @ Botanique (Rotonde): Zoete droom

De tweede langspeler van Slow Crush is er bijna! In 2018 kwam de Belgische shoegaze band naar buiten met hun eerste album…
LiveRecensies

Backyard Festival met o.a. SLIFT, Crackups en The Guru Guru: Rammelend tuinfeest deluxe

Backyard Festival, dat is een gezellig rammelrockfestival in het diepste van de Kempen. In Merksplas vind je in de tuin van een…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.