Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Guru Guru – “And I’m Singing Aren’t I”

De hardste Belgische bands zouden wel eens uit Limburg kunnen komen; denk bijvoorbeeld maar aan Whispering Sons en Gruppo Di Pawlowski. Met The Guru Guru loopt er nog een zware noisepunkband rond. Met hun debuutplaat P C H E W stonden de Limburgers op zowat elk Belgisch festival, met deze zomer Rock Herk als hoogtepunt. Toch blijft ook het internationaal succes de laatste tijd niet uit voor de mannen, want in 2014 stonden ze zelfs op het grote Sziget Festival. De muziek van The Guru Guru slaat dus aan en dus kon een tweede plaat niet uitblijven. Op 2 oktober volgt er een aankondiging, maar in de tussentijd stuurde de band al het opvallend rustige “And I’m Singing Aren’t I” de wereld in.

Zoals al eerder gezegd, zijn er geen zware gitaren te horen op het nieuwste exemplaar van The Guru Guru. Het nummer duurt slechts anderhalve minuut, waarop we simpelweg een rustige akoestische gitaar horen, terwijl we Tom Adriaenssens kalm horen zingen. Met de videoclip erbij is “And I’m Singing Aren’t I” een visueel spektakel geworden, want die staat in schril contrast met het nummer. Terwijl we de band tekeer zien gaan op Rock Herk, krijgen we enkel de rustige muziek te horen. The Guru Guru valt dus weer op en wij zijn vooral benieuwd naar wat er nog zal volgen.

Op 5 oktober staat The Guru Guru samen met onder andere The Sore Losers en Charlotte Adigéry op het Play Festival in de Muziekodroom in Hasselt.

Facebook / Instagram

Volg ons ook op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1314 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
LiveRecensies

Slow Crush @ Botanique (Rotonde): Zoete droom

De tweede langspeler van Slow Crush is er bijna! In 2018 kwam de Belgische shoegaze band naar buiten met hun eerste album…
LiveRecensies

Backyard Festival met o.a. SLIFT, Crackups en The Guru Guru: Rammelend tuinfeest deluxe

Backyard Festival, dat is een gezellig rammelrockfestival in het diepste van de Kempen. In Merksplas vind je in de tuin van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.