Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland – “Lady Moon”

© CPU – Jan Van Hecke

Na de overwinning in De Nieuwe Lichting is het allemaal heel snel gegaan voor Portland. Met hun melancholische popmuziek schuimde de jonge Belgische band het hele land af en stonden ze zelfs tot ver buiten de grenzen op het podium. Deze zomer volgden er dan met Rock Werchter en Pukkelpop twee hoogtepunten van jewelste, maar dat lijkt nog maar het begin te zijn. Nog niet zo lang geleden stuurden Jente en Sarah met “Killer’s Mind” nog een ijzersterk nummer de wereld in en ook vandaag pakken ze met “Lady Moon” uit met een geweldige single. De verwachtingen voor hun debuutplaat Your Colors Will Stain liggen dus torenhoog.

Portland lijkt op hun plaat altijd een andere weg in te slaan, maar toch binnen hun dromerige, melancholische sound te blijven. Op “Lady Moon” worden we dankzij de zoete piano meteen de hemel ingestuurd en dat plaatje klopt helemaal wanneer Sarah en Jente dan nog als engeltjes klinken. Het nummer duurt vrij lang en dus volgt er in het midden een drop. Een piano leidt het slotakkoord van “Lady Moon” dan op een geweldige manier in, waarin we op korte tijd alles krijgen wat Portland te bieden heeft en nog zoveel meer. De band weet ons nog maar eens te overtuigen en wij kijken alvast watertandend uit naar die debuutplaat.

Het debuutalbum Your Colors Will Stain verschijnt op 18 oktober. Op 8 november stelt Portland dat voor in een uitverkochte Ancienne Belgique. Geen tickets? Niet getreurd, want op 17 maart 2020 staat de band in Het Depot in Leuven.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

677 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland - "Aftermath"

De herfst is in het land en we zullen het geweten hebben. Gelukkig hebben we hier in België een band wiens muziek…
LiveRecensies

Portland (duo) @ Zomerkamp: Betoverd in de bubbel

Dankzij het wegvallen van de festivalzomer springen er over het hele land heel wat alternatieven uit de grond. Festivalorganisaties blijven niet bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.