Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Delta Crash – “Cream”

Een band met een tijdloze sound en meermaalse succesvolle verschijningen in Belgische muziekconcours zoals onder andere  de Brusselse Rockrace, Humo’s Rock Rally, De Nieuwe Lichting en Oost.Best!. Delta Crash is een groep die ons keer op keer meesleept in hun heerlijke donkere pop. Deze Wetterse pop rock groep bracht in 2017 hun debuut-EP ‘Blue Embrace’ uit en gaf ons atmosferische melancholie en zin in meer. Je nieuwsgierigheid zal niet lang meer op de proef worden gesteld, want het is zo ver! Hun nieuwe single “Cream” verscheen zonet online.

“Cream” is een luchtiger nummer in vergelijking met hun vorige songs, maar past perfect bij de titel ‘Atmospheric Dreamy Psychedelic Creamy Pop Rock’ waarmee ze zich zelf voorstellen op vi.be. Al direct bij de eerste seconde van de intro valt op dat je wordt meegesleurd in een wolk van dromerige pop geluiden. Deze nieuwe single is een cocktail tussen een stevige groovy baslijn en een dreamy gitaarsound met duidelijke synth-touches. Door de verandering van effecten op de basgitaar tijdens het refrein, bestaat er een fijne balans tussen pop, rock en de indie vibe die ze overbrengen met dit nieuwe nummer. Verrassend is de bridge waar zich een prachtig samenspel bevindt tussen de stevige doorlopende baslijn en een zweverige key solo. Het artwork van “Cream” gemaakt door Bram Van Quikenborne is ook zeker de moeite waard om te checken.

Samengevat is “Cream” van Delta Crash zowel een radiovriendelijke single als een pittig feestnummer op toekomstige vertoningen. Benieuwd naar deze straffe band? Kom zeker kijken op hun volgende concert op 26 oktober in BarBroos.

Facebook / InstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 oktober 2019

About Author

Marie Claesen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief