Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Omni – “Courtesy Call”

Lo-fi nonchalance en een niet weg te werken neiging naar postpunk: dat is de best mogelijke omschrijving van Omni. Dit drietal uit Atlanta jongleert met riffs alsof het dagelijkse kost is en geeft daarmee altijd de aanzet tot een psychedelisch tripgevoel. Op 1 november brengen de drie hun tweede plaat uit, getiteld Networker. Na het gezellige “Sincerely Yours” en het geweldige “Skeleton Key” is er nu het wazige “Courtesy Call”.

“Courtesy Call” is wat ons betreft weer een schot in de roos. Een niet te ingewikkelde gitaarriff met daarbovenop staccato gebrachte zang is erg efficiënt in het creëren van hun typische gelaten en onachtzame vibe. Tegen alle verwachtingen in wordt hun waas zelfs kort opgehelderd met een aanstekelijk basloopje en een sympathieke zangmelodie. Een wending waardoor hun slepende postpunk die erop volgt weer extra in de verf gezet wordt. Enkel het einde kon misschien iets kernachtiger, maar verder is “Courtesy Call” dertig keer boeiender dan wat je van een dergelijke formaliteit zou verwachten.

Op woensdag 20 november komt Omni netwerken met Networker in de Botanique. Tickets vind je hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 oktober 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief