Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Omni – “Skeleton Key”

Omni is een drietal uit Atlanta dat een lichtjes wazig en nonchalant lo-fi geluid creëert met een niet te verdringen crush op het postpunkgenre. De band hoeft niet oorverdovend hevig te klinken om te kunnen overtuigen, zij doen het met vele riffsoepjes en een afkruiding die regelmatig psychedelische trips induceert. Op 1 november staat de release van Omni’s derde album Networker gepland en na het gezellige “Sincerely Yours” krijgen we vandaag een tweede single met een titel die al iets minder onschuldige gezelligheid uitstraalt.

“Skeleton Key” wordt vergezeld van een voyeuristische clip die maakt dat we op onze hoede zijn, maar toch ook gretig meekijken naar de taferelen die Omni ons voorschotelt door het verrekijkerperspectief. Die mengeling van spanning en enthousiasmerende uitbundigheid is ook exact wat het nummer opwekt en dus vullen lied en clip elkaar perfect aan. Er zit namelijk een enorm goeie drive in het nummer, maar tegelijk komen er zoveel onverwachtse uithalen bij kijken dat we niet om de geladenheid heen kunnen. Vol nieuwsgierigheid wachten we telkens op de volgende verrukkelijke tactiek of riff die het nummer tot een psychedelisch niveau tilt. Moest het nog niet duidelijk zijn: wij zijn hooked. 

Op woensdag 20 november komt Omni netwerken met Networker in de Botanique. Tickets vind je hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Lanegan - "Skeleton Key"

Mark Lanegan combineerde op zijn vorige album Somebody’s Knocking grunge met eighties electronica, wat niet helemaal in de smaak viel. Hij brengt nu…
LiveRecensies

Sonic City 2019 (Dag 3): Afbraakwerken krijgen een nieuwe betekenis

Een laatste festivaldag voelt altijd wat dubbel aan. Aan de ene kant ben je opgelucht dat je de dag erop wat slaap…
AlbumsRecensies

Omni - Networker (★★★½): Onstuimigheid alom

Het drietal van Omni heeft een nonchalant geluid dat je vaker wel dan niet verrast. De ene keer met een dosis trippy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.