Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 04/10

Selecties West-Vlaanderen

De West-Vlamingen kunnen afzakken naar Muziekclub 4AD in Diksmuide. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van 4AD en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Harajamar

Deze band lijkt nog maar in zijn kinderschoenen te staan, en aanwezigheid op sociale media blijkt geen prioriteit te zijn voor de jongens. Er is online weinig te vinden over Harajamar, maar gelukkig valt er wel wat muziek te beluisteren en die klinkt niet slecht. Ze werden getipt door Ayco Duyster, die hun stevige baslijnen en prettige zotheid prees. Door de beperkte info wordt hun optreden in de 4AD een verrassing, laten we hopen op een goeie!

James Francis King

Wanneer hij niet als rapper, dj of producer aan de slag is, gaat James Francis King door het leven als Jeroen Bossee. De tweeëntwintigjarige is met zijn deelname aan Sound Track niet aan zijn proefstuk toe, hij waagde eerder zijn kans al bij onder meer De Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally. Volgens blackwave verdiende hij ook in deze wedstrijd zijn plekje; Willem Ardui plaatst zijn verfrissende flows en beats ergens tussen old en new school in.

Facebook

https://soundcloud.com/jamesfrancisking/gimme-just-a-minute-prod-chillingcat

LEPOPSKI

Volgens Compact Disc Dummies is LEPOPSKI klaar voor een plekje op de indieplaylists van Spotify. Zoals hun naam al doet vermoeden, maakt de band pop – mét een indietoets. Vorige maand werden ze als Zalm van de maand nog door ons in de schijnwerpers gezet als beloftevolle groep, en toen prezen we de gelaagdheid van hun diverse popmuziek. Sound Track heeft met deze vier Oostendenaren zeer pril talent te pakken, want hun optreden in Diksmuide zal nog maar hun tweede zijn.

Facebook

Luister naar LEPOPSKI op vi.be.

Maurad and Maven

Maurad and Maven is het muzikale project van de 27-jarige Arnaud Vandamme. De solo-artiest heeft naar eigen zeggen een onvoorwaardelijke liefde voor tape, versleten lampen, analoge synths en koffie, en die relaxed sfeer voel je ook in zijn nummers. Ayco Duyster omschrijft zijn bedroompop als catchy en mysterieus. Ze raadt de muziek aan voor lome zondagen waarop je niets gepland hebt. Hopelijk zal de alternatieve indiepop op een vrijdag ook tot zijn recht komen!

https://soundcloud.com/mauradandmaven/happy-man

melobird

4 oktober wordt de vuurdoop van de dj/producer melobird; hij zal zijn act dan namelijk voor de allereerste keer brengen – met de zegen van Nathan Daems. De elektronische muziek van melobird klinkt zacht en mellow; zelf gebruikt hij woorden als ‘spiritueel’ en ‘easy-listening’. Zijn passage in Diksmuide zal voor het rustpunt van de avond zorgen. Zijn muziek vraagt geen geheadbang of onstuimig gedans, eerder rustig meeknikken en genieten.

Facebook

Mother

De zwaardere metalrock zal voorzien worden door het Oostendse Mother. Zij werden geselecteerd door Colin H. Van Eeckhout, de frontman van Amenra. De drie bandleden proberen samen meer dan alleen muziek te maken: ze creëren een totaalervaring waarmee ze gaandeweg een verhaal vertellen. Verwacht geen pauzes tussen hun nummers in, Mother maakt er een punt van om alles volledig aan elkaar te schrijven.

Facebook

Luister op vi.be.

Ronî

Ronî springt er behoorlijk uit in deze line-up: hij speelt Koerdische muziek, waarbij het hoofdelement de saz is (een Turkse langhalsluit). Uitgekozen werd hij door wereldmuziekliefhebber Nathan Daems. Zijn traditionele stijl wordt beïnvloed door verhalen uit zijn thuisstreek en door filosofie en poëzie. Mainstreampotentieel heeft deze zanger niet, maar dat kan ook net zijn sterkte worden. Opvallen zal hij zeker, daar in Diksmuide.

Instagram

Soap Heads

Fenne Kuppens tipte deze garagerockband met invloeden van ‘punk, noise en bier’. Met z’n tweeën maken ze nummers als “PUKE PUKE PUKE” en “Gutter Punk”, allemaal heel rechttoe rechtaan. Soap Heads is een van de jonge bands die het Gentse Kinky Star onder zijn vleugels nam voor het project Jongeduld. Dankzij hen kregen ze al heel wat kansen, en nu lijkt Sound Track een mooie, volgende stap te zijn.

Facebook

Meer info vind je op de site en Facebookpagina van Sound Track.

Dit artikel werd geschreven door Gilke Geeraerts, Laora Mastari en Ann Mulleman.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (Brussel)

Na een reeks voorrondes langsheen jeugdhuizen in Oudergem, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Laken was het gisteren tijd voor de ontknoping van de Brusselse…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale West-Vlaanderen @ Cactus Muziekcentrum (Brugge)

In Brugge werden voor de finale van Sound Track acht artiesten verwacht die konden meedingen naar de prijs als laureaat. Met Arend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.