Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 04/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar geslagen werden. Deze wedstrijd werd op touw gezet door de Vlaamse en Brusselse muzieksector en is de opvolger van de vroegere provinciale pop- en rockconcoursen De Zes, FrappantPOP, Kampioenschap van Brussel, Limbomania, Oost.Best!, Rockvonk en Westtalent. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niets minder dan 23 selectieronden. Daaruit zullen 46 finalisten overblijven en binnen enkele maanden zullen 18 winnaars uit de bus komen. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld in 2020.

Er zijn al vier selectierondes gepasseerd en op vrijdag 4 oktober krijgen verschillende bands opnieuw een podiumkans op twee plaatsen in Vlaanderen. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. Alfabetisch geordend binnen elke provincie kom je te weten welke ambassadeur welke band getipt heeft, hoe de artiesten klinken en dus vooral waaraan je je op 4 oktober kan verwachten.

Selecties Brussel

In Brussel is Volta de place to be! Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Volta en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Beatsforbeaches

Co-founder van Bassin Records, 54Kolaktiv en We Bring You, resident-dj voor BRUZZ en producer: het gaat over Baptist Bosmans, beter gekend als Beatsforbeaches, iemand die de Brusselse ambiant / grime / dubstep scène voorziet van een unicum dankzij zijn brede sound. Eén ding is zeker, je wordt als luisteraar sowieso getrakteerd op een flinke dosis escapisme én je vangt een glimp op van Baptists’ wondere en mystieke wereldje. We zijn alvast benieuwd of en hoe hij dit live voor de dag zal brengen.

Facebook

Will King Jr

De meertalige Will King Jr. rapt doorgaans op mellow hiphop vibes en zijn werk heeft zelfs iets weg van slam poetry dankzij zijn diepzinnige teksten. Volgens ons is zijn flow muzikaal het best wanneer hij in het Engels rapt, terwijl zijn flow in het Nederlands en Frans ons voorlopig nog wat minder weet te overtuigen. Hopelijk bewijst hij live het tegendeel!

Facebook

Klootzakkenzijnkut

Klootzakkenzijnkut, met de bandnaam (ook wel KZK genoemd) zijn we het alvast volledig eens. Deze band bestaande uit drie mannen, zingt (of praat?) in het Nederlands over van alles en nog wat en doet dat op uiterst dansbare en vette elektro-/discomanier. Het lijkt ons een groep die je zeker live gezien moet hebben aangezien hun voornaamste doelen zijn om te entertainen en mensen aan het dansen (of denken?) te krijgen.

Facebook

M. CHUZI

Multi-instrumentalist Nathan Daems is fan van jazz en wereldmuziek, en voor hem mag het allemaal wat eclectischer zijn. De muziek van M.Chuzi noemt hij dan ook geniaal. De negenkoppige (!) band is volledig instrumenteel, en met al die blazers, gitaren en percussie missen we absoluut geen stem. Hun breedvoerige nummers klinken groovy en komen erg vlotjes binnen, daarom verkozen we hen ook tot Zalm van de Maand. Bereid je voor op een muzikale wereldreis met als vertrekpunt het Brusselse Volta.

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in West-Vlaanderen op pagina 2.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENTILATEUR - "Balayeurs"

VENTILATEUR komt voor het eerst sinds hun losse single “Djakarta” (2019) met nieuwe muziek. Het trio debuteerde in 2019 met een zelf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam De Nef - "Mother"

In 2018 was Sam De Nef met zijn indieband Danny Blue and the Old Socks finalist van de Studio Brusselse muziekwedstrijd De…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #25

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.