Features, Uitgelicht, Zalm van de maand

Zalm van de maand: LEPOPSKI

Naar goede gewoonte is het alweer tijd voor onze maandelijkse vismaaltijd. Uit de vi.be-vijver plukten we opnieuw een beloftevolle band die we in de spotlight zetten en bekronen tot ‘Zalm van de maand’. Deze keer viel ons oog op een zalm met de naam LEPOPSKI. Deze groep bestaat uit vier Oostendse jongemannen met een passie voor F.C. De Kampioenen, of zo leiden we toch af uit het T-shirt op de bandfoto… Wat er ook van aan mag zijn, hun oor voor de betere popmuziek is onbetwijfelbaar. En wij zijn niet de enigen met die mening; het viertal is geselecteerd om deel te nemen aan het nieuwe kansenparcours Sound Track!

LEPOPSKI is dus erg veelbelovend, maar veel valt er online nog niet te bespeuren van de band. Voorlopig moeten we het stellen met drie nummers op hun vi.be-pagina, maar dat bleek al voldoende om het te schoppen tot onze Zalm van de maand. Wat deze Oostendenaren zo speciaal maakt, is hun capaciteit om diverse pop met vele lagen af te leveren. Zo kunnen ze lekker opzwepend klinken en het extra plezant maken met toffe riedeltjes op de keys of een zinnetje in het Frans hier en daar. “Socrates” krijgt zelfs een poëtische outro met een Nederlandstalige vertelstem. Zeker “Lydia” valt niet meer weg te schudden uit ons geheugen; doen ze goed!

View this post on Instagram

Throwback to our first Try-Out

A post shared by LEPOPSKI (@lepopski) on

Met zo’n insteek is de airplay erg nabij, maar daar houdt het nog niet op. Het laatste nummer op hun vi.be, “Behind”, is namelijk veel donkerder en ook dat werkt overtuigend. De drums maken het spannend en de zachte piano staat in schril contrast met de vaak snijdende andere instrumentals. Het is alsof The xx nieuw leven ingeblazen wordt, met een beklijvend resultaat.

Het is duidelijk; LEPOPSKI heeft heel wat potentieel! Op vrijdag 4 oktober kan je het live ontdekken in Muziekclub 4AD in Diksmuide. Volg het Facebookevent hier.

Volg het viertal op Instagram en Facebook.

Heb je zelf interesse om met je band of solo-act op de site te verschijnen als ‘Zalm van de maand’? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een artikel over je muziek.

31 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief