Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch – “Flaunt It, Try It!”

Sylvie Kreusch is al lang geen onbekende meer voor de Belgische muziekliefhebber. Eerst was ze de frontvrouw van Soldier’s Heart, een band die er jammer genoeg na één album mee ophield. Wat later maakte de zangeres een plaat met Balthazar-frontman Maarten Devoldere onder de naam Warhaus. Inmiddels zijn de wegen tussen Sylvie en Maarten op zowel professioneel als persoonlijk vlak gescheiden. Niet getreurd, want Kreusch was intussen bezig met haar solocarrière. Op debuutsingle “Seedy Tricks” wist de zangeres al meteen Afrikaanse ritmes te combineren met Oosterse invloeden en ook tweede single “Please To Devotion” was een schot in de roos.

Het kinderkoortje op “Flaunt It, Try It!” staat in contrast met de zwoele stem en sfeer die tijdens het refrein wordt gecreëerd. Het speelse keert ook terug tijdens de ‘tu tu tu’ en ‘la la la’. Daardoor blijft het nummer ook al aardig steken na enkele luisterbeurten. Het melodieze nummer maakt het moeilijk om stil te blijven zitten. We zouden bijna in een soort van trance komen door het magische nummer. Sylvie Kreusch mag dan nog maar drie solosingles op haar naam hebben staan, de zangeres heeft al een enorm herkenbare en eigen sound gecreëerd die ons doet uitkijken naar BADA BING! BADA BOOM!, haar ep die ze volgende week vrijdag uitbrengt.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1019 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique (AB): Rock-'n-roll-ster

We moeten het zeggen zoals het is: als je Sylvie Kreusch als muziekliefhebber anno 2023 nog niet live aan het werk had…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle and Sebastian, Sylvie Kreusch, Whispering Sons en meer naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live krijgt vandaag een kleine upgrade. Op zaterdag 24 juni krijgen The War on Drugs, Balthazar en…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.