Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Lighthouse – “Pretty Classy”

Dat The Lighthouse bezig is met een debuutalbum, was al langer bekend. Over hoe dat zal gaan klinken, lichten de Leuvenaars vandaag een klein tipje van de sluier op. De winnaars van De Nieuwe Lichting worden tegenwoordig ook steeds meer vergeleken met grote kleppers als The 1975 of Two Door Cinema Club en laten we eerlijk zijn, dat is een groot compliment. Hun vorige single “Cover Story” klonk nog zoals de poppy kant van bovenstaande bands, maar op “Pretty Classy” pakken de jongens het van de alternatieve kant aan.

Het nummer begint met een drum, maar het zijn toch de melancholische gitaren die de aandacht naar zich toe trekken. Toch horen we ook een aantal classic Lighthouse-elementen terugkeren zoals de vrolijke synths die doorheen het hele nummer hangen. In de refreinen komt dat alles mooi tot een geheel en schiet de zang regelmatig de hoogte in, waardoor het nummer in alle opzichten lijkt te kloppen. Als de singles die we al te horen kregen een voorbode zijn voor het album, dan kan dit geen slechte plaat worden.

Whatever Comes Our Way verschijnt op 27 september en zal in de Ancienne Belgique worden voorgesteld op 26 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 september 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief