Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Lighthouse – “Cover Story”

Het vijftal was winnaar van De Nieuwe Lichting en sindsdien gaat het goed met de Leuvenaars. Ze mochten al bij vele festivals aantreden en brachten hun debuut-ep Joyride uit. Niet slecht. De vrolijke gitaarpop van de jongens wist dan ook doorgaans te smaken. Nu zijn ze er weer met “Cover Story”, een single die op hun nieuwe plaat Whatever Comes Our Way, die op 27 september verschijnt, zal komen te staan.

Hun nieuwe, nog titelloze album vertelt het verhaal van twee mensen die hun hele leven in en uit de liefde vallen. Elke track zoomt in op een bepaald moment in de tijdlijn van hun relatie en stelt de vraag of ze al dan niet een goede match zouden zijn. Meer weten we niet, wel dat het album geproducet is door multi-platinum producer Huub Reijnders en gemasterd door Robin Schmidt, die we kennen van onder andere the 1975, Phoenix, Two Door Cinema Club.

“Cover Story” is een typisch nummer voor The Lighthouse. We horen ook duidelijk dat ze de mosterd zijn gaan halen bij Two Door Cinema Club en consorten. De speelse vocals flirten met de guitige gitaartjes en opwindende drums. Ook de zachte tempowisselingen en samenzang klinken zeemzoet. Weeral toont The Lighthouse met “Cover Story” dat ze een appetijtelijk recept voor alternatieve pop volgen.

Op 26 oktober staat The Lighthouse in de Ancienne Belgique.

29 mei 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief