Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV – “Blankenship”

Zweverige indierock met een aanzienlijk shoegazegehalte; sinds iets meer dan een maand kunnen we opnieuw zeggen dat je je daarvoor kan wenden tot DIIV. Deze band rond Zachary Cole Smith liet al vanaf 2016 een muzikale stilte, waar onder andere een ontwenningskliniek voor een groot deel tussen zat. Intussen zou alles weer op rolletjes moeten lopen, en wat DIIV betreft, kunnen we dat volmondig beamen. Zo overtrof comebacksingle “Skin Game” de verwachtingen en was “Taker” vernieuwend door de duistere klank die rond het nummer hangt. Nu releasete de band “Blankenship”, de derde single van hun aankomende album Deceiver, dat uitkomt op 3 oktober.

Aanvankelijk lijkt “Blankenship” nogal saai te worden. Het klinkt allemaal iets te eentonig zonder dat er sprake is van sfeerschepping die de moeite waard is. Maar vlak voor we de single afschrijven als ‘noch slecht, noch memorabel’, komt een vrij plots gitaarmoment ons ongelijk in ons gezicht wrijven. De riffs die zelfs een punky werking hebben zorgen ervoor dat we weer bij de les zijn en die nonchalante, headbangwaardige riffpassage doet snakken naar meer. En dat krijgen we ook. Naarmate “Blankenship” vordert, krijgen we een doordacht geproducete opbouw te horen, waardoor de psychedelische rockklank groeit en groeit. Toch behoudt de band nog steeds hun persoonlijke vibe met de nodige ‘oeh’s’ en wazige samenzang en backings. Het dromerige laat DIIV zo ongeveer voor wat het is, want het viertal heeft duidelijk een stevigere aanpak gehanteerd.

Facebook / Instagram

https://soundcloud.com/diiv-official/blankenship

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

DIIV @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Drijven op een wilde zee

Ook voor DIIV was de hele coronapandemie geen lachertje. De band bracht eind 2019 zijn album Deceiver uit en plande die uitgebreid…
AlbumsRecensies

bdrmm - Bedroom (★★★★) : Hemels vertoeven in de leukste kamer

Het blijft vreemd, jonge kerels die zelfs nog niet geboren waren tijdens de hoogdagen van het genre dat ze graag beluisteren en…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.