Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV – “Skin Game”

Sinds 2011 kan DIIV zowat gelden als het toonbeeld van dromerige indie en shoegaze. De band onder leiding van Zachary Cole Smith bracht al twee langspelers uit, maar intussen was het alweer van 2016 geleden dat we nog een release van dit Brooklynse viertal kregen. We zijn dus helemaal in ons element, want DIIV is terug de studio ingedoken. Zojuist kwam de kersverse single “Skin Game” uit en op 4 oktober is het tijd voor hun derde langspeler, Deceiver. 

De nieuwe formule van DIIV blijkt heel wat meer spanning te bevatten dan voorheen. De lange intro van “Skin Game” creëert een zekere onrust en ook Zachary’s zang heeft iets ongrijpbaars over zich. Op het einde van het refrein komt er dan toch wat onbekommerde indie bij kijken, maar die euforische sound blijkt maar van korte duur. Daarna wordt de fuzzy gitaarmuur namelijk weer opgetrokken en voel je de intrigerende sfeer extra hard binnenkomen. “Skin Game” was niet helemaal wat we verwacht hadden; het was beter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

DIIV @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Drijven op een wilde zee

Ook voor DIIV was de hele coronapandemie geen lachertje. De band bracht eind 2019 zijn album Deceiver uit en plande die uitgebreid…
AlbumsRecensies

bdrmm - Bedroom (★★★★) : Hemels vertoeven in de leukste kamer

Het blijft vreemd, jonge kerels die zelfs nog niet geboren waren tijdens de hoogdagen van het genre dat ze graag beluisteren en…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.