Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single DIIV – “Taker”

De fans van dromige indierock waren enkele weken geleden meer dan gelukkig toen DIIV een derde album aankondigde. Deceiver wordt de opvolger van Is The Is Are uit 2016 en moet de band terug op de kaart kunnen zetten. Met “Skin Game” lukte dat alvast uitstekend en nu komt de band met “Taker” op de proppen. Een melancholische en donkere song die nog meer duidelijk maakt hoe Zachary Cole Smith de wereld tegenwoordig ziet. Deze nieuwe plaat is dan ook zijn eerste sinds hij ontslagen is uit een ontwenningskliniek.

Shoegaze, dat is het centrale punt binnen “Taker”. Er zijn stevige riffs aanwezig en je voelt ook dat de band iets harder te werk wil gaan. Er hangt een duistere waas rond het nummer, iets wat niet vaak gebeurt bij de muziek van DIIV. Wie zelfs goed luistert, kan in de riffs referenties van “Iron Man” van Black Sabbath horen. Toch klinkt ook dit weer heel strak en sterk, vooral door de opbouw binnen de song. Er zijn hevige uitbarstingen, dromerige intermezzo’s en er is natuurlijk de uitstekende stem van Zachary Cole Smith. Dat nieuwe album van DIIV zal er eentje worden met heel wat diversiteit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief