AlbumsRecensies

Wrabel – one of those happy people (★★★½): Magische popsongs met net dat ietsje meer

Wrabel werd pas voor het eerst vermeld op onze site in een review van P!nk’s nieuwste album. Daar zong hij mee op het prachtige “90 Days“, maar zelf bracht hij ook al enkele pareltjes uit. “The Village” en “11 Blocks” mag de Amerikaan tot nu toe zijn grootste ‘hits’ noemen. Deze nummers zeggen je misschien niet meteen iets, maar P!nk is niet de enige wereldberoemde artiest waarmee Wrabel samenwerkte tot nu toe. De zanger werkte ook al mee aan nummers van onder andere Kesha en Ellie Goulding. Onlangs was de zanger ook nog te horen op “Too Close” van Louis The Child. Zelf heeft Wrabel nog geen langspeler op zijn naam staan, maar hij bracht wel al twee ep’s uit in 2014 en 2017.

Wrabel opent one of those happy people met “the real thing”. Het nummer heeft iets spannends waardoor je de indruk krijgt dat er iets gaat komen op het einde; een goeie manier om de concentratie van de luisteraar op te eisen. De wijze waarop de zanger zijn stem gebruikt, brengt iets nostalgisch en magisch met zich mee. Wat later doet zijn stem wat denken aan die van The Weeknd. “love to love you” zou dan ook een nummer van die ‘motherfucking starboy’ kunnen zijn. De subtiele maar funky gitaar zorgt ervoor dat stilzitten moeilijk wordt.

Ook “magic” is een geweldige popsong met net dat ietsje meer. Met een toffe melodie waarvan we vrolijk worden weet de zanger ons aan het dansen te brengen. Het nummer brengt ook een vleugje magie met zich mee en heeft een buitenaards kantje. Over “flying” hebben we exact hetzelfde te zeggen, maar toch klinkt het nummer helemaal anders dan “magic”. Hoewel de volledige ep niet gevuld is met vrolijke nummers heeft ook ballade “flickers” een sprookjesachtig element. Deze keer kunnen we er de vinger wel op leggen: het blaasinstrument op de achtergrond is een mooie aanvulling op de piano, gitaar en hoge stem in het eerste deel van het nummer.

Op one of those happy people weet Wrabel zijn luisteraar in de watten te leggen. Hij weet sterke popnummers neer te zetten met net dat ietsje meer. Wrabel heeft een magische sparkle die hij in al zijn nummers legt, waardoor we de ep zomaar twee keer na elkaar zouden beluisteren. De zanger brengt zowel vrolijke als trieste emoties over en doet dat met een herkenbare sound. Nu de zanger ook een derde ep’tje op zijn naam heeft staan, wordt het misschien eens tijd voor een langspeler? Wij kijken er alvast naar uit!

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer muziek.

1122 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

BANNERS @ Botanique (Orangerie): Eén hit maakt het concert niet

Al sinds 2015 timmert BANNERS aan zijn weg naar het sterrendom. Met reeds een album en enkele ep’s op zak leek het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wrabel - these words are all for you (★★): Voorspelbare meligheid

Hij is er lang aan bezig geweest, maar de debuutplaat van Wrabel is er eindelijk. Er staan nummers op die intussen al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wrabel – “back to back” (feat. Duncan Laurence)

De Amerikaanse singer-songwriter Wrabel timmert al sinds 2014 aan zijn carrière en toch zal hij pas dit jaar zijn debuutalbum uitbrengen. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.