Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples – “Context”

© Laura Allard Fleischl

Enkele jaren geleden was daar plots Temples, een psychedelische rockband uit Kettering met een sound van goud. Al vanaf hun eerste singles bliezen ze ons van onze sokken, maar drie albums later werd het even stil rond de tempeliers. Dit jaar maakte het drietal dan eindelijk hun comeback met “Hot Motion”, waarop jammer genoeg het lichtjes teleurstellende “You’re Either On Something” volgde. Vandaag maken de mannen het echter he-le-maal goed met de derde single van hun aankomende plaat. Hot Motion komt uit op 27 september.

Het begin van “Context” alleen al geeft aan dat we opnieuw de Temples te horen zullen krijgen waar we zo van ondersteboven kunnen raken. Het is geen eenvoud troef op dit nummer en tot onze grote vreugde heeft het drietal hun verloren wow-factor opnieuw op weten te vissen. Alsof er geen vuiltje aan de lucht  is, doen ze het weer met een spitsvondige, terugkerende riff en we geven toe dat we “Context” zelfs alleen daarvoor zouden durven opleggen. Ook verrast Temples ons meer dan eens met vernieuwende wendingen die het nummer erg interessant houden. En als er iets dat we willen horen bij Temples, dan is het wel dat we hun muzikale zetten niet altijd zien aankomen. “Context” is er weer los op!

Op dinsdag 19 november stelt Temples Hot Motion voor in de Botanique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Temples @ Botanique (Rotonde): Zonder boobytraps

Temples gaat ondertussen toch al een goeie tien jaar mee en in die carrière was België een veelvoorkomende stop in hun tourschema….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples - "Gamma Rays"

Temples stond tien jaar geleden mee aan de wieg van de psychedelische rockrevival. De Britten kregen echter nooit de status van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples – “Paraphernalia”

In september vorig jaar—wat gezien de lockdown intussen een eeuw geleden lijkt—kwamen de huidige Engelse voortrekkers van de psychedelische rock met hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.