Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples – “You’re Either On Something”

© Laura Allard Fleischl

Het was al twee jaar geleden dat we nog iets hoorden van de psychedelische rockband Temples, maar begin juni was het dan zover: de mannen uit Kettering keerden terug met nieuw materiaal. Ze releaseten “Hot Motion”, de titeltrack van hun aankomende derde studioalbum. Daarop is het nog wachten geblazen tot 27 september, maar vandaag bracht de band alvast een tweede voorsmaakje uit met “You’re Either On Something”.

De lokroep van Temples bestaat in de hypnotiserende hymne-werking van hun nummers. Al sinds debuutsingle “Colours To Life” is hun sound intrigerend en fantastisch psychedelisch. De vorige release, “Hot Motion”, lag nog volledig in die lijn, maar “You’re Either On Something” brengt daar verandering in. Het is wat wennen, maar volledig overtuigd geraken we uiteindelijk niet. Toegegeven, we verwachten vrij veel van deze band, maar de gebruikelijke wow-factor ontbreekt op dit nieuwe nummer. Maar ook al valt onze mond niet open door hun gewoonlijke gewaagde zetten, toch krijgt Temples ons mee in de mellow sfeer en zal het refrein nog de rest van de dag sluimeren in ons geheugen. De hook is dan ook het sterkste aspect van “You’re Either On Something”. Een fijn nummer, maar we zijn meer gewend van Temples!

Op dinsdag 19 november stelt Temples Hot Motion voor in de Botanique.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Temples @ Botanique (Rotonde): Zonder boobytraps

Temples gaat ondertussen toch al een goeie tien jaar mee en in die carrière was België een veelvoorkomende stop in hun tourschema….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Night Beats - Rajan (★★★): Blijven steken in het verleden

Night Beats is wel al langer een gevestigde waarde voor psychedelische en zuiderse gitaarliefhebbers, maar doorbreken bij de muziekliefhebbende massa is het…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Black Angels: 'Onze artworks moeten eruitzien als een snoepje waar je in de winkel meteen naar zou grijpen'

Vijf jaar duurde het om een nieuw album in elkaar te boksen, en toch is de link met The Velvet Underground opnieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.