Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch – “Please To Devon”

“Please To Devon” is de tweede worp die Sylvie Kreusch onder haar eigen naam doet. De naam zegt u misschien niets, maar Soldier’s Heart kent u zeker en vast in de vorm van het catchy “African Fire” of het opzwepende “Savage”. Soldier’s Heart bracht een frisse mix van gitaren en electronica, maar in haar soloproject lijkt het er op dat de Belgische schone meer de exotische kant op gaat. Haar debuutsingle “Seedy Tricks” was dan ook een schot in de roos, die met z’n Oosters tintje een bezwerend kantje had. Nu is het dus tijd van een tweede single, waarop Sylvie mag bewijzen dat haar talent verder gaat dan één catchy single.

Op “Please To Devon” horen we dat Kreusch nog meer aan het experimenteren gaat dan voordien. Nadat het nummer opent met een hele hoop percussie en enkele eenvoudige akkoorden, valt een duivelse saxofoon in, die wat doet denken aan MDCIII. De sfeer is gezet en al snel sluipen de vocals je oorgangen binnen, waarbij Kreusch je op een zwoele manier toespreekt alsof je in haar sekte zit. Naar het einde toe krijgen we nog een duistere, maar jazzy uitspatting, die de bezwerende sfeer van het nummer nog meer in de verf zet. Dat dit live één grote danspartij zal worden, waarbij we niet verantwoordelijk zijn voor de gevolgen, is een zekerheid.

Benieuwd naar nog meer muziek? Volg ons op Spotify!

Related posts
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique (AB): Rock-'n-roll-ster

We moeten het zeggen zoals het is: als je Sylvie Kreusch als muziekliefhebber anno 2023 nog niet live aan het werk had…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle and Sebastian, Sylvie Kreusch, Whispering Sons en meer naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live krijgt vandaag een kleine upgrade. Op zaterdag 24 juni krijgen The War on Drugs, Balthazar en…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.