Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch – “Please To Devon”

“Please To Devon” is de tweede worp die Sylvie Kreusch onder haar eigen naam doet. De naam zegt u misschien niets, maar Soldier’s Heart kent u zeker en vast in de vorm van het catchy “African Fire” of het opzwepende “Savage”. Soldier’s Heart bracht een frisse mix van gitaren en electronica, maar in haar soloproject lijkt het er op dat de Belgische schone meer de exotische kant op gaat. Haar debuutsingle “Seedy Tricks” was dan ook een schot in de roos, die met z’n Oosters tintje een bezwerend kantje had. Nu is het dus tijd van een tweede single, waarop Sylvie mag bewijzen dat haar talent verder gaat dan één catchy single.

Op “Please To Devon” horen we dat Kreusch nog meer aan het experimenteren gaat dan voordien. Nadat het nummer opent met een hele hoop percussie en enkele eenvoudige akkoorden, valt een duivelse saxofoon in, die wat doet denken aan MDCIII. De sfeer is gezet en al snel sluipen de vocals je oorgangen binnen, waarbij Kreusch je op een zwoele manier toespreekt alsof je in haar sekte zit. Naar het einde toe krijgen we nog een duistere, maar jazzy uitspatting, die de bezwerende sfeer van het nummer nog meer in de verf zet. Dat dit live één grote danspartij zal worden, waarbij we niet verantwoordelijk zijn voor de gevolgen, is een zekerheid.

Benieuwd naar nog meer muziek? Volg ons op Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Haunting Melody"

Nog een aantal nachtjes slapen en dan laat Sylvie Kreusch eindelijk haar langverwachte debuutplaat op de wereld los. Dat Montbray een uitstekend album zal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Walk Walk"

Begin november verschijnt de eerste sololangspeler van Sylvie Kreusch. Solo bracht ze eerder al twee ep’s uit met daarop tal van leuke…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 2): Dansen, zingen en moshen!

De organisatie van Rock Herk had vrijdagnacht de handen vol met het heropbouwen van de ravage die onder andere Zwangere Guy, GOOSE…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.