Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mind Rays – “Maker’s Remorse”

Hun vorige kanjer van een single “Makeshift Weaponry” zit nog vers in het geheugen en toch is Mind Rays daar nu opnieuw met een hete brok gitaargeweld. “Maker’s Remorse” heet het nieuwe liefdeskind van het Gentse postpunkkwartet, en het lijkt in de wieg gelegd om de tinnitus die je al had met een factor twee te versterken. Voor we daartoe komen echter nog even kaderen wie Mind Rays is en wat ze doen. De tweede vraag is het makkelijkst te beantwoorden: lawaai maken, en veel. Met invloeden reikend van garage en noiserock tot postpunk giert de energie onvermijdelijk door je aderen tijdens elke tel. Ze deden het al op Nerve Endings in 2017 en lijken meer dan ooit in staat om daar een verschroeiend vervolg aan te breien.

“Maker’s Remorse” zelf is daarvan het beste bewijs. Met een lengte van amper een dikke minuut ramt de groep ongemeen hard door je voordeur, om bier te komen morsen op je stoffen zetels, het brandalarm te laten afgaan met slierten sigarettenrook en hun middelvinger op te steken naar de buren. Ja, het gaat hard. Ja, het klinkt goed. En ja, we kijken stiekem wel uit naar het brandje dat Mind Rays van plan is te stichten met Course Of Action, dat op 25 oktober uit komt bij PNKSLM Recordings.

Mind Rays speelt op 21 november in De Centrale in Gent.

Facebook / Instagram

Tracklist Course Of Action:

1. Makeshift Weaponry
2. Maker’s Remorse
3. Cease/Commence
4. Pristine Condition
5. Beasts Ahead
6. Head Back
7. Single File Line
8. Dead Center
9. Seasonal Disorder
10. Godless Clay

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 september 2019

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief