Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mind Rays – “Perversion Of Communion”

© Tom Roelofs

Het eerste beton werd uitgevonden door de Brit Joseph Aspdin in het begin van de 19e eeuw. Mind Rays maakt muziek die klinkt als een voorhamer die dat beton tracht kapot te motten, en daar nog in slaagt ook. De Gentse band heeft hiervoor al meerdere bewijzen afgeleverd, met name de langspelers Nerve Endings en Course Of Action. Langspeler is een hierbij wel enigszins een vreemd zelfstandig naamwoord aangezien de twee platen samen afklokken op nog geen 45 minuten, en dat voor twintig songs. Het oeuvre van Mind Rays past dus op een kant van een old school cassetje. Maar wat een power op dat ene kantje!

“Perversion Of Communion” is de voorbode van een nieuwe ep. De song begint met een gitaar die als een vlijmscherp keukenmes door een homp lauwe boter kerft. Dé kracht van de nieuwe song zit in de ritmesectie van de nieuwe schijf. Een heel coole baslijn die het hele nummer lang blijft doordreinen en een snaredrum die vlotjes blijft ’takken’, taktaktak… . Het refrein barst uit en wordt opnieuw uitgeleid door dezelfde baslijn. De song wordt heel erg wild en energiek de laatste minuut en we kunnen ons inbeelden dat mensen tijdens optredens op elkaars gezicht gaan beginnen slaan, puur om die energie te kanaliseren. Het publiek ziet elkaar dolgraag, en we noemen het zeker geen geweld, het is gewoon broodnodig om de stootkracht uit lijf en leden te krijgen. Zo kan muziek dus zijn. Het is ook de daadkracht die kan gehoord worden bij bijvoorbeeld Ty Segall en The Brian Jonestown Massacre. Er is enkel de volgende keuze: of het beton gaat kapot, of de kop die beukt op die specie!

Mind Rays laat vanaf 19 april haar nieuwe ep Mere Visitors uit de boxen knallen. Check zeker de sociale media van de band. Er wordt stevig opgetreden in het Vlaamse land.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
InstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische singles van 2019

In België hebben we te maken met een erg fijne muziekindustrie. Het gaat zelfs zo ver dat er bijna wekelijks interessante releases…
LiveRecensies

Mind Rays @ De Centrale: Gescheurd goed

Er zijn zo van die bands die je live nog meer inpakken dan ze op plaat doen. Het Gentse Mind Rays is…
AlbumsRecensies

Mind Rays - Course of Action (★★★★): Versterker in de fik

Belgische fluitjespunk is hot. Mind Rays is Belgische fluitjespunk. Is Mind Rays dan hot? Ja. Niet per definitie, maar wel na een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.