Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mind Rays – “Makeshift Weaponry”

Dat Belgische garagerock en post-punk leeft staat intussen als een paal boven water. Groepen als Equal Idiots, Pink Room en Budget Trash zijn maar enkele van de vele opwindende groepen die dezer dagen het kloppend hart zijn van een springlevende, verschroeiend luide scene. Het Gentse viertal van Mind Rays is daar geen uitzondering op. Hun eerste album Nerve Endings verscheen in 2017 en stond bol van strakke maar rauwe nummers als “Like Flies” die het stof van je trommelvliezen dreunden. De groep lijkt vastberaden het momentum van hun debuut niet verloren te laten gaan en lost daarom nu “Makeshift Weaponry”, dat ons warm wil maken voor hun tweede langspeler Course Of Action.

Het nummer gaat onmiskenbaar hard vanaf de eerste seconde. De verschroeiende, fuzzy riff in combinatie met de schorre vocals versmelten tot een bulldozer van geluid die je volledig tot moes walst. Dat is tenminste wanneer die bulldozer daar zelf zin in heeft, want halverwege het nummer gaat de rem er even op. Het kalme water is echter geen lang leven beschoren aangezien de gitaren zich crescendogewijs weer komen moeien met de zaak, waarna elk glas in een straal van 10 meter rond de versterker sneuvelt en het hele kot in de fik mag. De vuurzucht in de ogen van Mind Rays belooft niets minder dan vuurwerk op Course Of Action, dat op 25 oktober uit komt bij PNKSLM Recordings.

Mind Rays zelf speelt op 21 november in De Centrale in Gent.

Tracklist:
1. Makeshift Weaponry
2. Maker’s Remorse
3. Cease/Commence
4. Pristine Condition
5. Beasts Ahead
6. Head Back
7. Single File Line
8. Dead Center
9. Seasonal Disorder
10. Godless Clay

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

21 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief