Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pip Blom – “Freckles”

Weinig Nederlandse bands die internationaal momenteel van zoveel aanzien genieten als Pip Blom. De indieband uit Amsterdam speelde heel wat shows voor ze hun debuutplaat Boat in mei uitbrachten. Deze zomer was drukker dan druk voor Pip Blom, met shows over heel Europa. Ze waren deze zomer op het Belgische Absolutely Free Festival te zien, maar ook op Reading & Leeds, Mad Cool Festival in Spanje en Glastonbury. De vier doen het dus voortreffelijk en dit najaar maken ze zelf de oversteek naar de VS en Mexico. Om deze onvergetelijke zomer in alle glorie af te sluiten, losten ze vandaag het nieuwe “Freckles”.

“Freckles” heeft veel weg van een onafgewerkte demoversie en dat brengt natuurlijk ook zijn charmes met zich mee. De lo-fi opnametechniek zorgt tevens voor veel puurheid en authenticiteit, iets wat we toch vaker beginnen te missen in de muziekindustrie. Het refrein heeft veel energie wat ook met de samenzang tussen Pip Blom en Tender Blom te maken heeft. Het stukje waar het nummer even een ander tempo krijgt, zorgt ervoor dat het laatste refrein nog eens dubbel zo goed ons gehoorkanaal binnenkomt. Op een mooiere manier had Pip Blom hun najaar wellicht niet kunnen beginnen.

Op vrijdag 4 oktober kan je Pip Blom aan het werk zien in de Witloof Bar (Botanique) in Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 september 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief