Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Comet Is Coming – “Lifeforce Part II”

Fabrice Bourgelle

In maart van dit jaar bracht de Londense experimentele jazzgroep The Comet Is Coming nog het album Trust In The Life Force Of The Deep Mystery uit, en net na hun drukke zomertour zijn ze daar alweer met wat nieuws. “Lifeforce Part II” is de eerste single van aankomende ep The Afterlife. Het trio creëert met sax, synths en drums futuristische jazz die door een breed publiek gesmaakt kan worden. Hun spectrum varieert van bovenaardse arrangementen tot alles kapot spelende dansplaten met een op hol geslagen saxofoon in de hoofdrol. Dit nieuwe nummer bevindt zich ergens tussen beide uitersten in.

“Lifeforce Part II” is niet het beste wat de mannen ooit gemaakt hebben, maar zeker en vast ook niet het slechtste. De saxofoon kent opzwepende hoogtepunten die deze single de moeite waard maken. Verder voelt het hele nummer eigenlijk aan als een opbouw naar iets anders, de The Comet Is Coming-gekte barst op geen enkel moment volledig los. Opstijgen naar hogere sferen doen we dan ook niet tijdens het luisteren van deze track, die ons voortdurend aan de oppervlakte houdt. Laten we hopen dat de rest van de ep wat meer in de lijn ligt van voltreffers zoals “Summon The Fire” en “Blood Of The Past” van het vorige album.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 september 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief