Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Comet Is Coming – “Summon The Fire”

Het Londens jazzicoon Shabaka Hutchings staat nooit stil. Na een uitstekend album met Sons of Kemet vorig jaar, brengt 2019 een nieuw album van één van zijn andere projecten. Op 15 maart verschijnt via Impulse! namelijk Trust In The Lifeforce Of The Deep Mystery, het tweede album van de kosmische jazzformatie The Comet Is Coming. Met toetsenist Dan Leavers en drummer Max Hallett inbegrepen zal het trio “universele vragen met universele waarheden beantwoorden” op deze plaat. Hoe dat klinkt, kunnen we al een beetje horen op de eerste single uit het album: “Summon The Fire”.

Op “Summon The Fire” krijgen we de tomeloze energie te horen die woedt in de muziek van The Comet Is Coming. Dikke stroperige lagen synths en de dreunende drums vormen de kolkende ondergrond van het vurig en dolgedraaid saxofoonspel van Hutchings. De jazz die deze formatie hier maakt, klinkt nog benauwder dan op hun debuut Channel The Spirits en hun ep Death to the Planet, maar de zuivere synths halverwege bieden de verlossing. De hemel klaart open en zo horen we op “Summon The Fire” ook de diep spirituele fundamenten van The Comet Is Coming.

The Comet Is Coming speelt op vrijdag 5 april in de Ancienne Belgique in het kader van BRDCST. In het weekend van 5 – 7 juli staat het trio op Down The Rabbit Hole.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 januari 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief