Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cashmere Cat – “For Your Eyes Only”

De Noor Magnus August Høiberg ken je vast onder zijn alias Cashmere Cat. Met “Mirror Maru” in 2012 brak deze artiest zijn eerste potten en nu zullen de kattenbelletjes zeker aan het rinkelen gaan. Sindsdien ging de bal onophoudelijk aan het rollen; een eerste langspeler liet niet lang op zich wachten, we konden Cashmere Cat spotten op een samenwerking met Ariana Grande en Major Lazer en ook werd een Grammy-nominatie in de wacht gesleept. Niet slecht dus! Stilletjes aan zit nu het tweede album van CC eraan te komen. Daarvan kregen we aan het begin van de tweede grote vakantiemaand de leadsingle “Emotions” te horen en nu is het tijd voor opvolger “For Your Eyes Only”.

“For Your Eyes Only” wordt niet meteen voortgestuwd op hyperactieve elektronica, maar neemt ons rustig aan op in Høibergs wereld van de hoge en speciale stemmetjes. Er wordt een zweverige, persoonlijke sfeer gecreëerd en naar de normen van Cashmere Cat duurt het lang vooraleer de beats zich komen moeien. Eventjes krijgen we een suggestie van de Noor zijn typisch uniek feest, maar de man kiest ervoor om het weer even neer te leggen en dat gevoel van intimiteit niet te laten verdampen. Dat betekent geenszins dat we het daarom het hele nummer lang zonder opbouwen of een elektronische uitbarsting moeten stellen; dat is dan ook niets voor deze muzikant. Er mag al eens een fase van uitbundigheid bij komen kijken, en op die manier gaat hij in no-time van verlegenheid naar het uitschreeuwen vanop de daken. Een gevarieerde en oprecht klinkende song.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

FKA twigs - MAGDALENE (★★★★½): Een emotionele ode aan een gestigmatiseerd bijbelpersonage

Iets later dan oorspronkelijk gepland, brengt de Engelse Tahliah Debrett Barnett, beter bekend als FKA Twigs, haar langverwachte tweede plaat uit. Haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Francis and the Lights - "Take Me to the Light" (feat. Kanye West & Bon Iver)

Al een goeie tien jaar maakt Francis Farewell Starlite muziek onder de naam Francis and the Lights. Die Lights zijn niet zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cashmere Cat - "Emotions"

Magnus August Høiberg, het zegt je waarschijnlijk niet veel. Of zo denk je maar, want Høiberg is de persoon die achter de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.