Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cashmere Cat – “Emotions”

Magnus August Høiberg, het zegt je waarschijnlijk niet veel. Of zo denk je maar, want Høiberg is de persoon die achter de naam Cashmere Cat schuilgaat. Deze Noor brak zijn eerste potten met “Mirror Maru” in 2012 en nu moeten de kattebelletjes zeker beginnen rinkelen. Sinds dat hitje zat stilzitten er niet meer in voor Cashmere Cat: er volgde een eerste langspeler, samenwerkingen met onder andere Ariana Grande en Major Lazer en een Grammy-nominatie in de categorie ‘beste r&b song’. Intussen zit Høibergs tweede plaat in de pijplijn; die zal Princess Catgirl heten en daar krijgen we vandaag de leadsingle “Emotions” van te horen.

“Emotions” is weer typisch Cashmere Cat. Alles wat we gewend zijn van deze Noor vinden we ook terug in deze nieuwe single. Zoals steeds doen diepe beats met hier en daar onconventionele ritmes en een bewerkte, speciale stem hun werk. Ook al zal dat scherpe piepstemmetje niet bij iedereen in de smaak vallen, na even wennen zijn wij wel mee in de elektronische vibe en merken we vooral het hitpotentieel van “Emotions” op in het vrij diep inhakkende en groovy refrein. Om het plaatje helemaal af te maken krijgen we tot slot een duistere outro te horen die nog wat extra spanning voorziet en ons alvast benieuwd maakt naar de rest van Princess Catgirl.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief