Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Francis and the Lights – “Take Me to the Light” (feat. Kanye West & Bon Iver)

Al een goeie tien jaar maakt Francis Farewell Starlite muziek onder de naam Francis and the Lights. Die Lights zijn niet zijn band, maar verwijzen naar zijn elektronische productie die de man meeneemt tijdens zijn shows. Dat Francis na al die tijd een gerespecteerd muzikant is, kan je duidelijk aflezen aan de lijst namen met wie de Amerikaan al samenwerkte. Chance the Rapper, Lizzo, Frank Ocean en nog zoveel meer grote artiesten mag Starlite al in zijn discografie schrijven. In 2016 kwam er een samenwerking die in het oog sprong. Voor zijn single “Friends” werkte de man samen met én de indiegoden van Bon Iver én rapgod Kanye West. Die combinatie werkte zo goed, dat de heren dat nog eens overdoen. Met die namen stopt het alvast  niet. Ook de Noorse producent Cashmere Cat, Benny Blanco en nog zoveel meer talent werkten mee aan de single en al die ervaring maakt van “Take Me to the Light” een veelzijdig meesterwerk.

Het openingsstukje is er eentje dat Francis voor zijn rekening neemt, maar dan bouwt de gekende Bon Iver-sound op, met Justin Vernons stem op kop. Het klinkt allemaal heel melancholisch, tot de beats erdoor breken en Kanye West zijn rapskills mag gaan tonen. De chaotische indie wordt geleid door buitenaardse elektronische klanken en rustgevende fades, terwijl de stemeffecten in het rond vliegen. ‘The stars will aline’, klinkt het en het is ook net alsof we dat letterlijk kunnen horen. Werkelijk alle kenmerkende sounds van alle artiesten zijn aanwezig in het nummer; de pop van Francis, de beats en samples van Kanye, de stemeffecten van Bon Iver… het klinkt allemaal heel goed samen. Zeker wanneer alles op het einde mooi samenkomt en het trio nog een keertje in koor het beste van zichzelf mag geven. Wat een droomcombinatie!

Sociale media Francis and the Lights: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Sociale media Bon Iver: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Sociale media Kanye West: Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1301 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Pusha T - It's Almost Dry (★★★★): De beste in zijn vak

Een kleine vier jaar hebben we moeten wachten op Pusha T’s vierde langspeelplaat. Zonder enige context plaatste King Push in het begin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ethan Gruska & Bon Iver - "So Unimportant"

We kunnen niet veel positiefs zeggen over de coronacrisis, behalve dat veel artiesten het de perfecte gelegenheid vonden om hun creatieve horizonten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fivio Foreign, Kanye West & Alicia Keys - "City of Gods"

Februari is Black Future Month, met Kanye West die zichzelf geroepen voelde om daarin het voortouw te nemen. Zo zal hij, nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.