Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Day To Remember – “Degenerates”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vorig weekend waren de mannen uit Florida nog te zien op Pukkelpop, gisteren dropte ze een nieuwe single. ADTR heeft in hun 16-jarige loopbaan een ware naam voor zich zelf gemaakt. Op het moment dat pop punk en hardcore muziek begon te bloeien in de Verenigde Staten besloot deze band om het te gaan combineren. Een geniaal idee bleek toen. Album na album blenden ze deze genres met een vleug metalcore moeiteloos samen. De mannen bleven wereldwijd meer succes halen. Met hun hoogtepunten ergens tussen 2010 en 2015 met albums als Homesick en What Separates Me from You.

Wie al lange tijd fan is van de band en hongerig zat te wachten op nieuwe muziek, kreeg al een tik in het gezicht met hun feature op “Rescue Me” van Marshmello. Wij hoopten dat dit gewoon een one time deal was. Maar met spijt in het hart weten we nu dat dit geen waar is. Hun nieuwe single “Degenerates” gooit alles waar de band bekend voor staat op de achtergrond. Wat we hier hebben is vooral veel pop zonder de punk, met op de achtergrond nog wat vleugjes van wat ADTR vroeger was. De mooie mix van dikke riffs, vettige breakdowns en grunts zijn hier bijna nergens meer te bespeuren. Frontman Jeremy McKinnon klinkt als een 18-jarige versie van zichzelf. Hun albums wisten altijd perfect te schommelen tussen zware nummers en echte meezingers. Zelf hun meest toegankelijke meezingers (“Have Faith in Me”, “If It Means a Lot to You” ) klonken meer poppunk. Het nummer doet zijn best om catchy te zijn, maar daar stopt het dan ook.

A Day To Remember is al meerdere keren veranderd van label door rechtszaken en dergelijke. Nu spelen ze onder het vaandel van Fueled By Ramen en zouden ze ook nog dit jaar onder dit label een nieuwe plaat uitbrengen. Onze verwachtingen zijn momenteel zeer laag want als ze deze kant op blijven, gaan zijn ze daad werkelijk een dag om te onthouden zijn, met andere woorden een herinnering van wat ze ooit geweest zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

Related posts
InstagramLiveRecensies

Beartooth @ Ancienne Belgique (AB): Om ter uitzinnigst

Sinds 2012 gaat Caleb Shomo, ex-zanger van Attack Attack!, samen met zijn vier bandleden door het leven als Beartooth. De metal-/hardcoreband uit…
LiveRecensies

ERRA @ Kavka Oudaan: Spektakel zonder waardig einde

Kavka is zichzelf de laatste jaren steeds meer op de kaart aan het zetten als het gaat om goedgevulde metalavonden. Waar eind…
InstagramLiveRecensies

I Prevail @ Trix: Zegevierende krijgers

Er zijn heel wat artiesten die hun succes te danken hebben aan een cover op YouTube, maar voor een metalcoreband kunnen we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.