Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Childcare – “The Smell of Souchong”

Voor dit jaar konden we de Engelse psychpoptovenaars van Childcare alleen maar bejubelen, maar hun debuutplaat Wabi-Sabi, die een paar maanden geleden verscheen, stelde ons wat teleur. Het schaarse aantal nieuwe nummers deed ons hopen dat er in de nabije toekomst meer materiaal uit hun kamp zou komen, en met “The Smell of Souchong” wordt eindelijk aan die wens voldaan.

Wat precies de context van dit nummer is, is ons niet helemaal duidelijk; het artwork in de stijl van Wabi-Sabi is mogelijk een hint dat er een deluxeversie zit aan te komen. Hoe dan ook is “The Smell of Souchong” een welkome terugkeer; de groep steekt meteen van wal met een aanstekelijke en energieke groove, afgewisseld met ademgeluiden à la “Baby Blue” van Evergreen die het geheel gehaast doen klinken. Het vocale teamwerk van Ed Cares en Emma Topolski zit strak als vanouds. We vinden het alleen jammer dat het nummer al na tweeënhalve minuut wat abrupt eindigt.

“The Smell of Souchong” breekt geen nieuwe grond voor Childcare, maar doet ons alvast watertanden naar meer nieuws.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

16 augustus 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief