Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Childcare – “Sugarcane”

We hebben er even op mogen wachten, maar later deze maand komt het debuut van Childcare, Wabi-Sabi, eindelijk uit! “Man Down” en “Bamboo” wisten ons vorig jaar al succesvol warm te maken voor de plaat, maar de groep neemt het zekere voor het onzekere en voegt vandaag nog een laatste single toe aan dat rijtje.

“Sugarcane” biedt niet meteen enorm veel verrassingen. We konden het nummer al ontdekken toen we de groep dit jaar live aan het werk zagen, en ook in de studio klinkt het ongeveer zoals je zou verwachten: mid-tempo drumgrooves, catchy gitaarlijnen en meesterlijke, lichtjes wankele harmonieën. Kortom, zich heruitvinden doet Childcare niet. Dat neemt echter niet weg dat we enorm genieten van de zwoele vibe die we te horen krijgen op deze single, en dat stilzitten quasi onmogelijk blijkt.

Ons omverblazen doet “Sugarcane” niet, maar dat is intussen ook niet meer nodig. Het nummer is een aangename voortzetting van het geluid dat we al kenden, en verveelt geen moment. Zo hoort dat.

Wabi-Sabi verschijnt op 31 mei. Een tour aan deze kant van het Kanaal staat helaas nog niet op de kalender.

Ontdek nog meer nieuwe muziek onze Spotify.

10 mei 2019

About Author

Lyra Lambert muziek is cool. • luisterlog: lyramsr.co/fm


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter