Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Childcare — “Bamboo”

Het gaat hard in 2018 voor het Engelse kwartet Childcare. De formatie rond Ed Cares is al actief sinds 2014 en werd van begin af aan getipt door Bastille, maar had tot voor dit jaar enkel twee ep’tjes (Flush en Made Simple) op hun naam staan. Daar kwam eerder dit jaar met Luckyucker nog eentje bij, met singles “Put Down Your Pen” en “Big Man” die we best konden smaken.

Het grote nieuws kwam onlangs pas: in 2019 is er dan eindelijk een album! Het heeft nog geen naam gekregen, maar we kregen vorige maand wel al “Man Down” te horen, een minimalistische popsong met een geweldige groove en voortreffelijke harmonieën. Het nummer duurt amper twee minuten, maar leek ons moeilijk te overtreffen.

Dat doet de band met nieuwe single “Bamboo” dan ook niet. Maar dat betekent niet dat de song het luisteren niet waard is. Bassist Emma Topolski, wiens zang eerder meer op de achtergrond bleef (als Childcares eigen Régine Chassagne), krijgt in dit nummer voor het eerst de hoofdrol, en ze schittert.

Stilistisch is “Bamboo” wat de oddball in de discografie van de band; het nummer neemt zijn tijd, en het tempo ligt laag—het lijkt wel gemaakt te zijn door een heel andere groep dan “Gotta Wait” en “Kiss?”. We raken echter niet verveeld. Qua thematiek snijdt het nummer onder andere jaloezie en escapisme aan, maar met een flinke dosis humor die we van Childcare gewend zijn.

De debuutplaat van Childcare komt, als we hun website mogen geloven, uit ergens in februari volgend jaar. Voorlopig zijn er nog geen optredens buiten het thuisland gepland, maar die komen er heus nog wel.

Twitter / Facebook / Instagram / Website

9 november 2018

About Author

Lyra Lambert studente journalistiek, maar stiekem vind ik muziek eigenlijk leuker. • luisterlog: lyramsr.co/fm


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter