Nieuwe singles, Oude Bekenden

King Gizzard & The Lizard Wizard lost videogame met nieuwe single in

Komende vrijdag verschijnt de nieuwe plaat van onze olijke vrienden die zichzelf King Gizzard & The Lizard Wizard noemen. De plaat wordt er één die helemaal het tegenovergestelde wordt van hun in april verschenen Fishing For Fishies. Vuile riffs, snedige drums en bijgevolg heel veel power. Een thrashplaat van King Gizzard & The Lizard Wizard dus, en daaruit kregen we eerder al “Organ Farmer”, “Planet B” en “Self-Immolate”. Nu, enkele dagen voor de release van hun plaat, brengt de band een videogame uit met daarin het nummer “March For The Rich”.

INFEST THE RATS’ NEST is de naam van het nieuwe album, en dat is ook exact wat je moet doen in de videogame voor “March For The Rich”. Je wandelt naar een altaar (in de vorm van hun albumhoes) met daarop een kogel; eens je die aanraakt, is het hek van de dam en begint het nummer ook te spelen. Wat volgt, is een invasie van ratten en jij die moet proberen om er zoveel mogelijk te doden. Lukt dat, dan kan je de volledige song uitluisteren. Maar ook als je sterft, blijft de song verder spelen. Een win-win situatie als je het ons vraagt: nieuwe muziek en je goed uitleven op wat ratten. “March For The Rich” is ook een van de beste nummers op het nieuwe album tot nu toe, met een sterke intro, na twee minuten de herkenbare Gizzriffs en het is natuurlijk ook gewoon super strak. Het voelt echt aan alsof je op een strakke wandeling gaat, en met deze song zal dat sowieso niet zo lang duren; het tempo is gewoon te snel.

Speel de game via deze link en ontdek “March For The Rich”. Vrijdag komt INFEST THE RATS’ NEST uit.

 

13 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief