Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & the Lizard Wizard – “Self-Immolate”

Iets meer dan een maand geleden verscheen de meest toegankelijke plaat van King Gizzard & the Lizard Wizard tot dusver. Wie de band goed genoeg kent, weet echter dat ze zich niet vastpinnen op één genre. Zo kregen we nog voor de release van Fishing for Fishies de single “Planet B”. Wat hij betekende, wisten we niet meteen, maar dat King Gizzard alweer nieuwe genres verkende, was zeker. Nu iedereen genoeg tijd gehad heeft om de laatste plaat van de band uit het hoofd te leren, krijgen we alweer een thrashmetalnummer van de band. “Self-Immolate” is hard, bevat riffs en is angstaanjagend. King Gizzard op zijn best dus.

Genoeg gelanterfant, moeten de mannen van King Gizzard & the Lizard Wizard gedacht hebben; tijd om wat riffs boven te halen. Dat kan je letterlijk nemen, want op “Self-Immolate” komen ze nog harder aan dan ooit tevoren. De band maakt vanaf nu dus thrashmetal, dubbele drums, een strak tempo en natuurlijk live ook de nodige moshpits; niets lijkt hen te stoppen. Vanzelfsprekend komt de typische sound er wel weer in, maar de vocals zijn vuiler en de sound is harder. King Gizzard op zijn stevigst dus, maar ook hier klinken ze weer geniaal. Haal je lucifers maar boven en steek alles in brand wat je tegenkomt; de vernietigingsdrang is groot na het horen van deze epische single.

Of er een plaat aankomt, weten we niet, maar we gokken van wel. Op 8 en 9 oktober speelt de band in de Ancienne Belgique, maar enkel voor die tweede datum zijn nog tickets beschikbaar.

29 mei 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief