Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & the Lizard Wizard – “Organ Farmer”

We hebben Fishing for Fishies nog maar pas te verteren gekregen, maar King Gizzard & the Lizard Wizard zou King Gizzard & the Lizard Wizard niet zijn—zeg dat maar eens zonder je te verspreken—als de groep niet meteen nieuw materiaal had klaarstaan. In augustus verschijnt de opvolger, die Infest the Rats’ Nest zal heten. Voor de gelegenheid werd het septet afgeslankt tot een trio, maar de loeiharde sound van de band moest er in elk geval niet aan inboeten.

Dat we een no-nonsense thrashmetalplaat op ons bord zouden krijgen was al duidelijk op basis van het geweldige “Planet B” en even vurige “Self-Immolate”. De sound van “Organ Farmer” klinkt intussen dus bekend in de oren: strakke, krachtige drumfills dragen een minimaal arrangement van gitaar en vocals dat desalniettemin heel groots klinkt. Het tempo ligt ver boven de wettelijke maximumsnelheid. We hebben het gevoel dat alles rondom ons in vuur en vlam staat, en als dat nog niet het geval zou zijn krijgen we met dit nummer vast wel een grootschalige brand aangestoken.

Ondanks dit alles vinden we “Organ Farmer” wel een iets minder nummer dan zijn twee voorgangers. De voornaamste reden daarvoor is dat het na twee minuten al voorbij is, en structureel hebben die twee minuten niet zoveel om het lijf. Een aantal heel verschillende secties volgen elkaar op, en hoewel daardoor de energie hoog blijft, hebben we niet het gevoel dat de delen samensmelten tot een sterk geheel. Waar in een song als “Planet B” een duidelijk verhaal zat, is “Organ Farmer” meer een verzameling van een drietal losse muzikale ideeën. Dat neemt echter niet weg dat we enorm blijven uitkijken naar wat de groep verder nog met deze sound gaat doen.

Infest the Rats’ Nest verschijnt op 16 augustus. De band doet in oktober tweemaal de AB aan; enkel voor de show van 9 oktober zijn nog tickets verkrijgbaar.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

26 juni 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief