Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Planet B”

Eind deze maand verschijnt het eerste album van King Gizzard & The Lizard Wizard dit jaar. We gebruiken het woord ‘eerste album’, omdat de band vandaag een single heeft uitgebracht die niet op die plaat staat. Het doet alvast speculeren dat de groep dit jaar weer meerdere albums op ons zal afvuren. Fishing For Fishies zal alvast de iets meer bluesy kant van de band tonen en verschijnt op 26 april. Op “Planet B” daarentegen haalt King Gizzard de riffstorm terug boven. Meer nog, er zijn zelfs thrash en sludge invloeden te horen in de song. Een knaller van formaat!

De videoclip voor “Planet B” is op zijn zachtst gezegd speciaal te noemen. Het begint met de band die blaft als honden en eindigt met de band afgeknald als honden. Met een dubbele drum en enkele ferm stevige gitaren die wat aan, jawel, Slayer doen denken, gaat de song furieus van start. Dit strakke tempo wordt behouden, maar er komen natuurlijk ook typische Gizz sounds in het geheel en zo lijkt deze song op een vervolg van Nonagon Infinity. Een apocalyptische song zoals enkel King Gizzard dat kan schrijven, strakke riffs, stevige solo’s en verrassende vocals. Een geweldig nummer, en hopelijk de voorbode van een nieuwe plaat!

Op 8 en 9 oktober speelt King Gizzard & The Lizard Wizard in de Ancienne Belgique, als dit nummer daar passeert, staan we niet in voor de gevolgen! Tickets enkel nog te koop voor de tweede show.

9 april 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief