Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Marie Davidson – “Chasing The Light”

Op het hoogtepunt van je succes een hoofdstuk afsluiten, het is iets waar veel moed voor nodig is en wat weinigen Marie Davidson nadoen. Onder haar eigen naam en als helft van Essaie Pas bracht ze een aantal boeiende albums uit, maar bleef ze onder de radar. Haar laatste album Working Class Woman, dat vorig jaar verscheen was echter een schot in de roos. De plaat was intens en confronterend en toch wist ze er een groter publiek mee te bereiken, speelde ze op nog meer plaatsen en werd ze zelfs geremixt door Soulwax. Het album ging over de stress, het harde werken en de moordere concurrentie in de clubscene. Met haar haat-liefdeverhouding voor het nachtleven in het achterhoofd, is het geen verrassing dat ze daar nu een punt achter zet. “Chasing The Light” kondigde ze aan als haar laatste clubnummer voor een heel lange tijd.

“Chasing The Light” klinkt even grimmig dan het werk dat we van haar gewend zijn. Het begint met ijzige, mysterieuze tonen, en mondt al rap uit in een claustrofobische clubtrack. Daarbij horen we deze keer een meer nadrukkelijk trance-invloed die “Chasing The Light” etherisch en trippy maakt. Davidson schuwt een creatieve opbouw niet. Op onvoorspelbare wijze bouwt ze haar sound op, breekt ze het af en schakelt ze tussen thema’s. Haar werk zal zeker en vast gemist worden, maar we zijn er gerust in dat ze zichzelf in een andere muzikale vorm zal heruitvinden.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FeaturesFestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound 2019: Diverse line-up met voor ieder wat wils

Deze week wordt in Barcelona het startschot van de festivalzomer gegeven met Primavera Sound. Vorig jaar lag de focus meer op hiphop…
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…
AlbumsRecensies

Marie Davidson - Working Class Woman (★★★★½): De keerzijde van de medaille

Techno is een genre dat dikwijls gepaard gaat met anonimiteit, maar dat is buiten Marie Davidson gerekend. Op haar vierde album, Working Class…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.