FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Laatste drie namen voor het Dansende Beren Showcasefestival 2019!

Wij van Dansende Beren schrijven niet alleen over de nieuwste single van Taylor Swift of Bruce Springsteen; we gaan zelf ook op zoek naar nog te ontdekken (Belgische) bands. Op 21 september stellen wij maar liefst twaalf bands aan je voor, verspreid over twee podia en dat helemaal gratis in de TRAX in Roeselare. EMY, Meltheads, Yung Mavu, Wolker, She Bad, Sister May, Promis3, PINGPONGCLUB en Chibi Ichiho waren de negen acts die reeds bevestigd waren. Deze diverse line-up wordt vervolledigd door Omar Dahl, Matt Wxsted en MONOMONO.

Matt Wxsted

Matt Wxsted is een van de muzikale acts die wij al in het verleden tot Zalm van de Maand hebben gekroond en op ons festival zal spelen. Op zestienjarige leeftijd zette de Antwerpenaar een hoop gedichten op het wereldwijde web, maar inmiddels gaan zijn teksten gepaard met een vette beat. Tijdens zijn emorap krijgen we de gedachten en gevoelens van de rapper te horen. Teksten over drugs, alcohol etc. gaan gepaard met een herkenbare sound waarmee Matt Wxsted zich weet te onderscheiden van andere emorappers. Onlangs bracht de rapper nog een nieuwe single uit, maar ook op zijn Soundcloud vinden we een hele hoop nummers terug die ons weten te overtuigen. Of Matt Wxsted ook live kan overtuigen, kom je te weten in de TRAX!

Facebook / Instagram / Soundcloud

Omar Dahl

Omar Dahl mag dan wel klinken als een soloproject, het viertal achter de naam weet beats met strijkers en blazers te combineren. Veel groepen die dat combineren zijn er niet, dus ook Omar Dahl onderscheidt zich van de rest. De groovy beats maken stilstaan moeilijk en de blazers en strijkers brengen daarbij catchy melodieën die ons doen denken aan Arabische en Balkan muziek. Begin mei bracht de band nog een nieuwe ep uit en daarmee trekt de band nu door België, maar het viertal speelde onlangs ook al op Duitse bodem. Eén ding is zeker: tijdens het optreden van Omar Dahl zal er gedanst worden in de TRAX!

Facebook / Instagram / Soundcloud

Monomono

Last, but not least stellen we MONOMONO voor! Dit Antwerpse duo zorgt voor de nodige elektronica op ons festival. Anne Van de Star en Hetser Min Eén willen een brug slaan tussen het akoestische en elektronische housemuziek. Dit doen ze door hun nummers laag per laag op te bouwen, wat resulteert in muziek voor een aandachtige luisteraar. Een set van MONOMONO wordt zeker en vast niet monomonotoon, want de twee combineren het auditieve graag met het visuele. De muziek kan je al beluisteren op Spotify, maar voor het visuele deel zal je naar de TRAX moeten afzakken!

Facebook / Instragram / Spotify

De volledige line up van het Dansende Beren Showcasefestival 2019 is nu bekend! Twaalf Belgische acts die volgens ons de moeite waard zijn staan op twee podia in de nieuwe TRAX (Roeselare) op 21 september. Voor meer informatie verwijzen we je door naar het Facebookevenement.

952 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Maak kennis met Bongloard: 'We zijn stapje voor stapje buiten Nederland aan het spelen'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
InstagramInterviews

Maak kennis met Ão: 'We voelen dat we enorm geëvolueerd zijn door het live spelen met de nieuwe bandleden'

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Omar Dahl - "Piruet"

Twee jaar geleden speelde Omar Dahl op ons eigenste Showcasefestival en namen ze deel aan de Sound Track-wedstrijd. Sindsdien bleef het behoorlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.