FeaturesFestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Drie nieuwe namen voor Dansende Beren Showcasefestival 2019!

Dansende Beren wil steevast elk genre dekken en daarbij niet alleen aandacht schenken aan de wereldtop. Opkomend talent van eigen bodem krijgt bij ons een plaatsje in de kijker, en ook ons Dansende Beren Showcasefestival staat helemaal in het teken van Belgische artiesten die op ieders radar zouden moeten verschijnen. Twaalf muzikanten zonder boeker en/of label komen op 21 september een set spelen op de nieuwe Trax-site in Roeselare, en na een succesvolle eerste editie van het Dansende Beren Festival van verleden jaar belooft het showcasefestival een meer dan waardige (en overigens gratis) opvolger te worden! Onze affiche wordt al gesierd door Yung Mavu, Meltheads, EMY, Wolker, She Bad en Sister May, en vandaag wordt daar een voorlaatste lading namen aan toegevoegd met Promis3, Pingpongclub en Chibi Ichigo.

Promis3

Promis3 belooft een van de popsensaties van het moment te worden. Brent Dielen en Andras Vleminckx (die je misschien kent van LIMITS) brachten onlangs hun debuut-ep uit, en die bevat alles dat een popact nodig heeft om eruit te springen: lichte extravagantie, een sterke producing en een duidelijke visie. Hun visuals versterken hun mysterieuze en fascinerende dimensie nog verder en live tonen die aan dat Promis3 niet zomaar optreedt, maar een volwaardige popact aflevert. De vergelijkingen met Oscar & The Wolf zijn nooit ver weg, en nu al op dezelfde lijn geplaatst worden als Max Colombie is reeds een prestatie op zich.

Facebook / Instagram

PINGPONGCLUB

Pingpongen was nog nooit zo groovy als bij PINGPONGCLUB. Of de vijf mannen echt graag pingpongen, moeten we eens navragen. Wat we dan weer wel weten, is dat de pingpongbal zeker aan het rollen zou kunnen gaan voor deze Gents-Kortrijkse band. Hun poprock vindt snel de weg naar je geheugen, maar ze brengen niet zomaar de eerste de beste deuntjes. Tegelijk vallen er namelijk vele originele details te bespeuren die het geheel fris laten klinken. De mannen schuwen ook geen grooves en het lijdt geen twijfel dat niet enkel de beren zullen dansen op hun nummers. Wil je eerst een proefles voor je je abonneert op PINGPONGCLUB? Dan zak je maar af naar ons Showcasefestival.

Facebook / Instagram / vi.be

Chibi Ichigo

Een van de nieuwe parels van de Belgische hiphop is zonder twijfel Chibi Ichigo. Deze twintiger wisselt Russische, Nederlandse en Engelse teksten af alsof het allemaal normaal is. Ook al verstaan we er vaak geen jota van, verleidelijk klinkt Chibi elke keer opnieuw. Haar sound heeft iets laidback en zwoel over zich, maar we hebben het vermoeden dat deze diva in wording geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Zelfzekere eigenzinnigheid is nu al haar trademark en dat met nog maar twee singles op haar conto. Op 2 augustus komt Ichigo’s eerste ep eraan, waarop zelfs een samenwerking met niemand minder dan Zwangere Guy zal staan blinken. Ook al zetten Chibi Ichigo’s nummers aan tot lanterfanten in de zon, de dame zelf treuzelt niet en schiet uit de muzikale startblokken.

Facebook / Instagram

De line up is nog niet rond, dus hou onze pagina en ons Facebook-event in de gaten voor verdere updates!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Vaccines, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul en meer komen naar de Lokerse Feesten

Vrijdag hebben we vaak festivalnieuws in de aanbieding en vandaag is dat niet anders. Lokerse Feesten komt met het heugelijke nieuws dat…
LiveRecensies

Ascendant Vierge @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Dé terugkeer van gabber

Heel wat genres zijn weer aan hun grote comeback bezig, maar dat gabber anno 2022 weer helemaal hot en trending zou zijn,…
InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Ancienne Belgique (AB Club): Kleine aardbei, grote diamant

Je merkte het misschien al toen je de afgelopen weken door de plaatselijke supermarkt kuierde: het aardbeienseizoen kent tegenwoordig zijn piek. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.