FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen van Dansende Beren Showcasefestival bekend!

Dansende Beren blijft als medium groeien en zo schrijven we ondertussen al meer dan vier jaar lang over de nieuwste muziek en concerten. Op onze site wordt geen enkel genre over het hoofd gezien en willen we naast de grote bands en wereldsterren ook heel wat opkomend talent een platform te geven. Na een succesvolle eerste editie van het Dansende Beren Festival vorig jaar met o.a. Danny Blue & The Old Socks, Ivy Falls en Raman. op de line-up, keren we dit jaar terug met ons gloednieuw showcasefestival, waar je ook dit jaar gratis heel wat Belgisch talent aan het werk kan zien. Vandaag maken we dan ook met trots de eerste drie namen bekend, die op één van onze twee podia in het TRAX in Roeselare op zaterdag 21 september zullen optreden.

EMY

Onze eerste act is de 19-jarige EMY. In 2018 behaalde ze meer dan terecht de derde plaats in Humo’s Rock Rally en bleef ze zich als artiest altijd verder ontwikkelen. Dat heeft ze ook gedaan, want na de release van haar excellente debuut-ep Weary People vorig jaar, heeft ze nu een band gevonden die haar sound nog voller en rijker maakt. EMY is de nieuwe Belgische Erykah Badu en zou wel heel snel de wereld in haar ban kunnen trekken. Haar stem doet wegdromen en betovert keer op keer. Een van de spannendste opkomende talenten die ons land nu rijk is.

Meltheads

Antwerpen galmt van de leuke muzikale projecten en daar is Meltheads een meer dan goed voorbeeld van. De vierkoppige band is nog piepjong, maar lijkt al jaren de kneepjes van het vak te beheersen. Hun punkmuziek kent heel wat invloeden en klinkt toegankelijk genoeg om een groot succes te worden. Eind februari kwam hun debuutsingle “Disco of L’amore” uit. Sindsdien wachten we op nieuwe muziek, maar we hebben goed nieuws! Er komt nieuwe muziek aan en een sneak peak daarvan geven ze op ons festival. De jonge bende is er helemaal klaar voor en heeft al een mooie livereputatie, die ze op ons showcasefestival nog eens op de proef gaan stellen.

Yung Mavu

De laatste naam van het eerste pakketje namen kan een echte internetsensatie genoemd worden. In 2017 ging Yung Mavu met zijn nummer “Black Magic” viraal, door Harry Potters legendarische soundtrack als basis te gebruiken. De video heeft meer dan 23 miljoen views op YouTube, maar ook de daaropvolgende singles deden het meer dan behoorlijk en toonden dat we van de jonge Belgische rapper veel kunnen verwachten. Met meer dan 100.000 luisteraars per maand op Spotify heeft Mavu al heel wat fans en dankzij zijn energieke live show op ons festival zal dat aantal alleen maar uitbreiden. De jongeman staat deze zomer zelfs op de Lokerse Feesten en Crammerock. Rep je dus zeker naar Roeselare om dit raptalent aan het werk te zien.

Met Yung Mavu, Meltheads en EMY hebben we al een diverse lading artiesten om uit te kijken naar 21 september. Binnenkort maken we nog meer fantastische namen bekend, dus RSVP op ons Facebookevenement als je niets over ons gratis showcasefestival wilt missen. We zien jullie in Trax in Roeselare!

1526 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…
LiveRecensies

Denzel Curry @ Ancienne Belgique (AB): Hoog bezoek in de Brusselse hiphoptempel

Hoog bezoek in de Brusselse Ancienne Belgique. Daags na de herdenking van Arno, kwam er een legende uit een heel andere generatie…
InstagramLiveRecensies

Joesef @ Ancienne Belgique (AB Club): Gedeelde hoop en hartzeer

Heel wat fijne muziek gisteren in de hoofdstad. In de inkomhal van de Brusselse Ancienne Belgique stroomde een uitgelaten menigte toe voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.