FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Drie nieuwe bevestigingen voor het Dansende Beren Showcasefestival 2019!

Wij van Dansende Beren zien het als een van onze kerntaken om nieuw en opkomend Belgisch talent een platform te bieden, en daarom organiseren we dit jaar voor het eerst ons eigen showcasefestival. Het afgelopen jaar organiseerden we al met succes een eigen festival, maar dit jaar gooien we het over een andere boeg. We focussen ons vooral op artiesten zonder boeker en/of label en willen hen graag de aandacht geven die ze verdienen. Het festival zal dit jaar doorgaan op de nieuwe Trax-site in Roeselare en dat op 21 september. Vorige maand maakten we al de eerste drie namen bekend met Yung Mavu, Meltheads en EMY, en vandaag kondigen we er opnieuw drie aan.

Wolker

Wolker heeft nog maar twee nummers uit, maar dat volstond om een diepe indruk op ons te maken. Niet alleen klinken de nummers van Gert-Jan Loobuyck enorm goed, het feit dat hij ook elk instrument zelf heeft ingespeeld, maakt het nog indrukwekkender. Dit najaar verschijnt zijn eerste ep bij het opkomende Belgische independent label Mayway Records, en ook op het podium worden nu de eerste stappen gezet. Daar zal hij worden bijgestaan door een aantal muzikanten en hoe dat klinkt, ontdek je op 21 september op ons eigen showcasefestival.

She Bad

Begin dit jaar was She Bad nog onze eerste Zalm van de maand 2019 en toen wisten ze ons zo te imponeren dat we hen gewoon gevraagd hebben om op ons festival te komen spelen. De band uit Haacht werd in 2016 gevormd en maakte ondertussen naam in de regio Leuven. Muzikaal gezien valt She Bad het best te vergelijken met Whispering Sons, maar dan in een nog toegankelijker jasje. In februari losten ze een eerste ep met het gelijknamige she bad, maar op 21 september zullen ze ook heel wat nieuw materiaal komen voorstellen.

Sister May

Lokaal talent krijgt dit jaar opnieuw een plek op onze line-up, en zo zullen we ook Sister May verwelkomen in hun thuisstad. Het rockviertal werd in 2016 gevormd en heeft ondertussen een heuse livereputatie weten op te bouwen. Geleid wordt de band door frontman Bert Goethals, die met zijn stem de atmosferische rockmuziek de nodige ruigheid geeft. Dat Sister May zich laat inspireren door grunge-grootheden is duidelijk hoorbaar in de nummers van hun vorige ep Ascent, en we kijken er dan ook naar uit hen op ons podium te mogen verwelkomen in september.

Binnenkort maken we nog meer fantastische namen bekend, waaronder ook de winnaars van onze vi.be-contest, dus RSVP op ons Facebookevenement als je niets over ons gratis showcasefestival wilt missen. We zien jullie in Trax in Roeselare op 21 september!

1871 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sister May - "Guts"

Sister May speelde enkele jaren geleden op ons showcasefestival in Trax. Het doel nadien was ‘veel optreden en zich concentreren op de…
LiveRecensies

Klinkeroever 2022 (Dag 1): Muzikale route vol verwondering

Tijdens de warmste periode van het jaar maakt Gent zich klaar voor een tiendaagse vol cultuur en beleving. In het historisch stadscentrum…
FeaturesInterviews

Maak kennis met Bongloard: 'We zijn stapje voor stapje buiten Nederland aan het spelen'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.