Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “This Is The Place”

© CPU – Bert Savels

Het zit er nog steeds bovenarms op tussen de gebroeders Gallagher. Waar Liam Gallagher op 20 september een tweede soloplaat zal uitbrengen, komt Noel Gallagher nu een week later met een nieuwe ep. Het is zijn tweede dit jaar nadat hij in juni al de Black Star Dancing ep uitbracht. Normaal zou er ook nog een derde moeten aankomen. Samen met de aankondiging van zijn ep, brengt Noel Gallagher meteen de titeltrack uit en geeft hij nog eens een sneer naar Liam Gallagher, die ‘unsophisticated music for unsophisticated people by an unsophisticated man’ maakt. Geen genade dus, maar wel een nieuwe single.

“This Is The Place” is hoe Oasis zou geklonken hebben, moest Liam Gallagher niet tegengestribbeld hebben als Noel met iets meer experimentele nummers afkwam. Hij wilde zo’n nummers namelijk niet zingen. Het verschil tussen beide heren hun solowerk kan dan ook niet verder uiteen liggen. Met “This Is The Place” heeft Noel Gallagher wederom een heel rijk arsenaal aan instrumenten bovengehaald in combinatie met psychedelische sounds en een groovy, zelfs funky sfeertje. Er kruipen ook exotische elementen in door de bongo’s op een bepaald moment. Boeiende song dus, maar niet het beste dat Noel al voortbracht. Daarvoor wil hij net iets te veel doen. Maar ja, hij maakt dan ook ‘sophisticated music for sophisticated people’.

Desalniettemin uitkijken naar nog twee nieuwe nummers op die ep. De rest bestaat uit remixes.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief