Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yazz Ahmed – “Lahan al-Mansour”

Onlangs sloot jazzmuzikante Yazz Ahmed een verbluffende periode af met haar nieuwe single “A Shoal of Souls”. Het was een toemaatje na haar gevierd album La Saboteuse uit 2017. Elk einde betekent een nieuwe start, en daarom kondigde Yazz Ahmed vandaag haar nieuwe album Polyhymnia aan. Hieruit werd meteen het imposante, tien minuten durende nummer “Lahan al-Mansour” gedeeld. Een werk waardoor we andermaal onder de indruk zijn van dit stuwend en vernieuwend talent uit de Londense jazzscene.

De compositie – die een ode is aan de eerste vrouwelijke Saudi-Arabische filmregisseuse – begint op mystieke wijze. Uit een aantal verfijnde ambientgeluiden rijst het indringend geluid van koperblazers en tuimelende drums. Even later valt een oosters ritme in en barst het nummer uit naar een nieuw opzwepend segment. Na een speelse solo op de Rhodes piano neemt “Lahan al-Mansour” kosmische proporties aan. De saxofoons spelen eigenzinnige solo’s en hun galm vloeit prachtig samen. Het maakt deze compositie dromerig en zelfs spiritueel, zonder aan kracht en raakheid in te boeten. Yazz Ahmed en haar ensemble blijven zichzelf steeds overtreffen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

27 juli 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief