Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yazz Ahmed – “A Shoal of Souls”

In 2017 stuwde Yazz Ahmed de nieuwe golf in de jazzscene met het verbluffende La Saboteuse. De trompettiste was eerder al te horen op opnames en concerten van Radiohead, Nile Rodgers en Lee Scratch Perry, maar op haar eigen album dook ze in een droomwereld waarin zowel Britse invloeden als haar Bahreinse roots deel uitmaken van haar bedwelmende jazz. Nu sluit Yazz Ahmed het hoofdstuk van La Saboteuse af met een laatste toegift.

Toen Yazz Ahmed de prachtige illustraties zag die Sophie Bass gemaakt heeft voor de hoes van La Saboteuse, geraakte de muzikante ontzettend geïnspireerde. Haar muziek kwam plots ook visueel tot leven en dat zette haar dan weer aan om “A Shoal of Souls” te componeren. Het nieuwe stuk is toegewijd aan de migranten die hun leven gelaten hebben op zee en omvat zowel hun moed en kracht als Yazz Ahmed’s teleurstelling over de reactie van het Westen.

Muzikaal vertaalt zich dat naar een nummer dat werelden bij elkaar brengt. Op een organische manier evolueert het nummer van sfeervolle mystieke geluiden tot groovy ritmes om tenslotte te ontaarden in kolkende jazz. Over heel het stuk hangt een Oosterse sound, wat het des te intrigerender maakt. Alle acht muzikanten komen bijzonder goed en met veel persoonlijkheid uit de verf op de nieuwste Yazz Ahmed. “A Shoal of Souls” is dan ook een mooi voorbeeld over hoe grote artiesten elkaar kunnen inspireren.

16 juli 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief